Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin seçim beyannamesi ve seçim şarkısı 'Bize her yer Türkiye' Ankara Arena'da açıklandı

        HABERTURK.COM

        Ak Parti'nin 'Aday tanıtım' ve 'Seçim beyannamesi' töreni Ankara Arena'da yapılıyor. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, salona AK Parti'nin 'Bize Her Yer Türkiye' adlıseçim şarkısıyla giriş yaptı.

        SEÇİM BEYANNAMESİNİ OKUMASI 1 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

        İşte törenden notlar:

        + Yeni Anayasa, başkanlık sistemi, demokratikleşme ve mega projeleri içeren seçim beyannamesiyle Davutoğlu, 'Yeni Türkiye'yi anlattı.Davutoğlu'nun 100 maddelik seçim beyannamesini okuması 1 saat 10 dakika sürdü.

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Arena'da partililerle özçekim yaptı.

        + Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende partinin seçim döneminde kullanacağı 'Bize Her Yer Türkiye' şarkısı tanıtıldı. Şarkıyı 'Ayna' grubu hazırladı.

        'KILIÇDAROĞLU'NUN ALKIŞI GİBİ DEĞİL...'

        + Ahmet Davutoğlu, toplantı öncesi Arena Spor Salonu dışındaki vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu konuşmasında, "7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak" dedi.

        SEÇİM ŞARKISINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

        + Hem Doğu hem Batı enstrümanlarının kullanıldığı seçim şarkısında, "Gazze, Somali, Bosna kalbimde" sözleriyle Türkiye'nin uluslararası vizyonuna vurgu yapıldı. "Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye" sözleriyle de Yeni Türkiye kavramının altı çizildi. HDP'nin seçim sloganında yer alan "Biz" ifadesi Ak Parti'nin şarkısında da kullanıldı.

        AHMET DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASI

        + Ak Parti'nin dava erlerine selam olsun. Beyaz kefenimi giymiş Alpaslan gibi çıkıyorum. Başbakan ama daha önemlisi Ak Parti davasının neferi olarak huzurunuzdayım. 7 Haziran'a kadar hiçbir ayrım gözetmeden sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin şerefini hayatımın en büyük onuru olarak görüyorum.

        'SAYIN ERDOĞAN'LA DÜN TELEFONDA GÖRÜŞTÜK'

        + 13 yılda hiçbir baskıya boyun eğmeden yolumuza devaem ettik.Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum. Dün gece telefon görüşmesi yaptık sizlere onun da selamını iletiyorum.

        'ABİLERİNİZİ SELAMLAMANIZI İSTİYORUM'

        + Bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan, 3 dönemi dolmasına rağmen en küçük kırgınlığı olmayan abilerinizi, dava öncülerimizi selamlamanızı istiyorum. Benden çok onları selamlayın. Şu ön sırada oturan erdemliler hareketinin öncüleri size örnek oldular. Ahlak abidesi olarak Türk siyasetine geçtiler. 3 dönemi dolduranlar sadece kısa bir ara verdiler partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler. (Davutoğlu'nun sözlerinin ardından salonda bulunanlar ayağa kalkıp alkışladı)

        'GEREKİRSE CANIMIZI FEDA EDECEĞİZ'

        + Önümüze mayınlar koydular... 2007'de genel seçimden önce 367 trajedisiyle mayınlar koydular. 2008'de parti kapatma davası açtılar. 2013'te Gezi ve 17-25 Aralık provokasyonları yapıldı. Bunları yapanlar beddua odalarında baş başalar. Genel başkanımızı 2002'de yasaklayanlar bugün yargının önünde duramıyorlar.Eğer biz bu topraklar için döktüğümüz terin emeğin karşılığında bu topraklarda bu dava için canımızı feda etmek gerekirse, bu topraklarda feda edeceğiz.

        CHP'YE 'REKLAMLI' GÖNDERME

        + Reklamcısını yurt dışından getirenlere karşı 'Biz bu ülkenin çocuğuyuz' demeye var mısın?

        'BU BİR İNŞA BEYANNAMESİDİR'

        + Seçim beyannamemizin odağında insan onuru var. Bu bir inşa beyannamesidir.

        'KEDİLERLE ABD'DEN İTHAL PROPAGANDAYLA BU İŞİ ÇÖZEMEZSİN'

        + CHP şimdi konuşamayan ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. 'Yeni Toplumsal Sözleşmemiz' karşısında sözünüz nedir? ABD'den ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok. Konuşacak sözü olmadığı için alkışlıyor. Bizim ecnebi tekniklere ihtiyacımız yok. Biz milletin diliyle konuşuruz.

        'SEÇİM HEP CHP İÇİNDE YAPILSA ÇOK BAŞARILI OLURDU'

        + Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum ilk kez bir seçim başarısına imza attı. Ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Seçim CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep başarılı olacaktı ama ne yazık ki 7 Haziran'daki milletin seçimi. Onun babayiğitliği yüzde 35'e kadar. En büyük hedefi bu... Yüzde 35'i telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım biz yüzde 55'e, 60'a yürüyoruz.

        'İSTANBUL'DA BARIŞ GÜVERCİNİ, AĞRI'DA ŞİDDETİN SÖZCÜSÜ'

        + Gelelim HDP'ye... İstanbul'da konuşunca barış güvercini Ağrı'da şiddetin sözcüsü. İkiyüzlü üçyüzlü siyaseti bırakın. Demirtaş'a sesleniyorum... Silahlı baskıyla Doğu'daki, Güneydoğu'daki kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsaniz o kardeşlerimiz 13 yılda Türkyie'nin nereye geldiğini biliyor. Sandığı sabote etmek isteyenlere bir şey söylemiyor bizi komployla suçluyor. HDP demokratik siyasi partiyse çıksın 'Kampanya süresince ve seçim günü hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz' desin.

        'NE PAHASINA OLURSA OLSUN SANDIK GÜVENLİĞİNİ ALACAĞIZ'

        + 6-7 Ekim olaylarında da bu Demirtaş aynı hainliği yapmıştı. Sandığın güvenliğini ne pahasına olursa olsun sağlayacağız. Demirtaş ve ekibine bir kez daha sesleniyorum, çıkın demokrasiyle ilgili tavrınızı bir kez daha koyun. Gerekli talimatları verdik, Türkiye'nin her köşesinde seçim tam bir güvenlik içinde yapılacak.

        'BAHÇELİ'NİN HESABI: ŞEHİT HABERİYLE TEPKİ OYLARINI TOPLAMAK'

        + Her seçim öncesi Bahçeli'nin hesabı şu oldu. 'Şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilirmiyim'... Sayın Bahçeli tepki oylarıyla değil vizyonla çıkın meydanlara. Bahçeli'nin yapması gereken düşüncesi neyse onu ortaya koymak.

        'AK PARTİ'YE YAPILAN TUZAKLARA PAPA DA KATILDI'

        + Karşımızda bütün hesapları Ak Parti'nin önünük kesmek olan bir birlik var. HDP proje olarak gündeme getiriliyor. Biri ABD'den reklamcı getiriyor... Şimdi bunlara Papa da katıldı. Tarihi olayları tahrif ederek seçim öncesi haksız suçlamalarla milletimizi mahkum etmeye çalıştı. Sayın Papa'ya tekrar sesleniyorum. Katoliklerin engisizyon mahkemelerinden kaçanlar bizde huzur buldular.

        İŞTE 100 MADDEDEN OLUŞAN 'YENİ TÜRKİYE SÖZLEŞMESİ'

        - İnsana hitap etmeyen zaman ve makanın gereklerini gözetmeyen hiçbir siyasal düzen kalıcı olamaz.

        - Etnik, dini bölgesel zenginliğimiz kadim ortak geçmişimizin yansımasıdır.

        - Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel ilkesi insan onurunun korunmasıdır. Devletin asli sorumluluğu, vatandaşlarının onurlu hayat sürmesine zemin oluşturacak şartları sağlamaktır.

        - İnsan onuru, siyasi, ekonomik, kültürel düzenimizin de dış politikamızın da temelini oluşturmaktadır.

        - Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan kimse hiçbir makam sahibi tarafından tahkir edilemez.

        - Özgürlük, eşitlik ve adalet üzerine inşa edilecek yeni anayasanın en temel ilkesi insan onuru olacaktır.

        - Özgürlük ve güvenlik kavramlarını birbirlerinin karşıtı değil tamamlayıcı unsurları olarak kabul ediyoruz.

        - Siyasal meşruiyet vatandaşlarla düzenin görünen yüzü arasında kurulan rıza ilişkisinin ürünüdür. Denetleyici sadece eşit vatandaşlardan oluşan millettir.

        - Amir olan millet, memur olan devlettir. Bürokratik seçkinciliğin vesayeti kabul edilemez. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün egemenliği kabul edilemez. 28 Şubat ve paralel yapı oluşumları gibi girişimleri kınıyor, ileride olabilecek benzer girişimlere karşı ortak tavır alacağımızı bildiriyoruz.

        - Denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacaktır. TBMM'nin 7 Haziran sonrası ilk amacı sivil anayasayı yazmak olacaktır. Tüm siyasi partileri bu oluşuma katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

        - Yargı bağımsızlığı esastır. Bu bağımsızlık kendi içinde oluşabilecek örgütlenmelere karşı da korunacaktır.

        - Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte idari sistemin başkanlık sistemi olarak yapılandırılmasını yetki karmaşasının giderilmesi için gerekli görmekteyiz. Yasama yürütmenin etkin olduğu demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim mekanizması olarak tasavvur ediyoruz.

        - Bürokraside hiçbir gerekçeyle yatay ya da paralel örgütlenmelere izin verilmez.

        - Demokratikleşme süreçleriyle ekonomik kalkınma arasında bağlanan güçlü bağ korunacaktır. Temel hedefimiz insan odaklı kalkınmadır.

        - Kadınlarımızın sosyal güvencesinin sağlanması en öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

        - Ekonomide nihai hedefimiz onurlu bir hayat yaşacak, vatandaşlarımızın evrensel standartlara, gelişmişlik düzeyine ulaşmasıdır. Hedefimiz Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine ulaşmak olacaktır.

        'BAHÇELİ'YE, KILIÇDAROĞLU'NA, DEMİRTAŞ'A SESLENİYORUM GELİN...'

        + Biz yeni bir medeniyet çağrısıyla hem milletimize hem insanlığa yeni bir çığır açmayı hedefliyoruz. Buradan Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum. Bu millette ilgili sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, küfürlerin alanı değil fikirlerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ