Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘200 kişi gözaltına alınacak’ iddiasına yalanlama

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Noterler Birliği’nin 44. Olağan Genel Kurulu öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan İpek, gündemdeki konulara dair şunları söyledi:

        HER DAVANIN SÜRESİ BELİRLENECEK:

        Yargıda çok sayıda yenilik ve reformla, vatandaşlarımızın hak aramalarını kolaylaştıracak değişiklikler öngörmekteyiz. Yargıdaki çeşitliliği sadeleştirmek suretiyle, hem karmaşıklığa hem de çokbaşlılığa son verme kararlılığındayız. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması için de, her bir dava türüne yönelik ortalama görülme süreleri belirlenecek.

        NE İDÜĞÜ BELLİ GÜRUH:

        (Fuat Avni tarafından gündeme getirilen “Bürokrat, gazeteci ve işadamlarının arasında bulunduğu 200 kişi gözaltına alınacak” iddiasına dair) Fuat Avni gibi ne idüğü belli olan güruhun açıklamasının gazetelerde manşet yapılması üzüntü verici. Böyle bir şey olabilir mi?

        MİT TIRLARI:

        (HSYK müfettişlerinin, MİT TIR’Iarını durduran savcılar için meslekten ihraç isteyeceği iddiasına dair) Hukukun içerisinde kalarak, bütün işlemler ve eylemler yerine getiriliyor. Zamanı gelince HSYK bu konuda kararını alacaktır.

        YARGIDA BAŞÖRTÜSÜ:

        (HSYK’nın vize vermesinin ardından artık hâkim ve savcılar başörtüsüyle duruşmalara katılabilecek mi, sorusu üzerine) Bu konuda Yargıtay Genel Sekreterliği’nden HSYK’ya bir yazı geldi. HSYK’nın cevap yazısında da mevzuat özetlenerek, başörtüsü konusunda bir yasağın olmadığı dile getirildi. İleride böyle bir konu HSYK Genel Kurulu’nun da gündemine gelebilir. Fazla bir şey söylemeyeyim, çünkü kurulun da başkanıyım aynı zamanda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ