Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genel Başkan kürsüde yere yığıldı

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Salona genel başkan adaylarından ilk olarak Nevval Sevindi girdi. Sevindi, bir süre protokolde oturacak yer bulamadı. Kongreye, aralarında AKP, Anavatan Partisi'nin de bulunduğu birçok parti temsilci gönderdi. Hükümeti ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ temsil etti. Kongreye katılan Aydın Menderes de partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Ali Müfit Gürtuna da protokolde yer aldı.

        Öte yandan Soylu, konuşmasının başında tansiyonu düşünce konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Partililerin yoğun ilgisi karşısında duygulanan Soylu, "Sevgiye ben dayanamıyorum da bu AKP nasıl dayanacak merak ediyorum" diye konuştu. Soylu, kürsüye getirilen sandalyeye oturtuldu. Yaklaşık 10 dakikalık dinlenmesinin ardından ceketi çıkartarak tekrar konuşmasına başlayan Soylu, “Biz kimseyi sevindirmeyeceğiz” dedi.

        Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, Süleyman Soylu ile birlikte genel başkan adayı sayısı 5 oldu.

        Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Bakanı Deniz Baykal, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve KKTC'nın eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, gönderdiği telgraflar okundu.

        DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun parti organlarında dile getirilen eleştirilere duyarsız kaldığını ve antidemokratik davrandığını savunan Sevindi, Soylu'nun parti teşkilatlarının çalışmalarını engellediğini, bazı illerde yapılan kongrelerin iptal edildiğini söyledi.

        Sevindi, DP'nin ''demokrasi dergahı'' olduğunu, ''hiçbir genel başkanın babasının malı'' olmadığını dile getirerek, ''Partinin anaları, ağabeyleri sahip çıkın kızınıza, çünkü ben Adnan Menderes'nin, Demirel'in, Tansu Çiller'in kızıyım. Cesursanız bu ülkeye bir kadın başbakan daha hediye edin, değiştirin Türkiye'yi, Demokrat Parti'yi'' diye konuştu.

        Genel başkan adayı eski bakanlardan Refaiddin Şahin de Soylu'nun konuşması sırasında hopörlerin sesinin açık olduğunu ancak kendileri konuşurken kısıldığını iddia ederek, divan başkanından sesin açılmasını istedi. Şahin, Divan Başkanı Subaşı'nın mikrofonunun sesinin daha iyi çıktığını öne sürerek, mikrofonun değiştirilmesini talep etti.

        Genel başkan adaylarından Ramazan Yazgan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek, DP Genel Bakanı Süleyman Soylu lehine genel başkan adaylığından çekildiğini bildirdi.

        Konuşmaların uzaması ve kongre çalışmalarını engellemesi üzerini Kongre Divanı, genel başkan adaylarının konuşmasını 7 dakika ile sınırladı.

        Genel başkan adaylarının, bu karara itiraz ederek, konuşmalarını uzatması salon içinde tartışmalara neden oldu.

        Kongrede, konuşmaların ardından genel başkanlık seçimine geçildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ