Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bitlis'te bombalı saldırı

        Ahmet ÇELİK / HABERTÜRK

        Ağrı, Van ve Diyarbakır'da askeri noktalara silahlı saldırıda bulunan teröristler, Bismil-Diyarbakır yolunda 2 çekici ve 1 kamyon yaktı.

        PKK'lı teröristlerin Bitlis-Muş karayolu üzerinde bulunan Muş-Bitlis-Tatvan yol ayrımında bulunan Rahva Mevkii'nde menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, önceki gece teröristlerce patlatılınca yol trafiğe kapatıldı. Menfezin yaklaşık 10 metrelik kısmının çöktü ve yolda çukur oluştu. Bombayı patlatan teröristler yoldan geçen 2 araca da ateş açtı. Açılan ateş sonucu 1 kişi bacağından yaralanırken, teröristler kaçtı.

        İHA YERLERİNİ BELİRLEDİ

        Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri karayolunu trafiğe açarken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için İHA destekli operasyon başlatıldı. Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, insansız hava araçlarının belirlediği bölgelerin taaruz helikopterleriyle ateş altına alındığı ve bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

        ASKERİ NOKTALARA SALDIRI

        Diyarbakır Lice'de yeni yapılan karakol inşaatı için emniyet tedbiri alan komando timlerine teröristler tarafından Kannas ve Biksi silahlarla taciz ateşi açıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, Bismil ilçesinde de silahlı ve maskeli 5 kişi Bismil-Diyarbakır karayolunu keserek 2 çekici ve 1 kamyonu yaktı. Van Başkale ilçesinde de 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı tabur binasına ateş açıldı. Ağrı'da ise Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı nizamiyesine bir araçtan silahlı saldırı yapıldı. Silahlı saldırıya, nizamiye nöbetçilerinin karşılık vermesi üzerine teröristler geldikleri araçla olay yerinden kaçtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ