Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız Kayseri’de konuştu

        Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, Kayseri’de yoğun bir seçim kampanyası yürütüyor. Geçen seçimde 5 olan AK Parti’nin milletvekili sayısının 6’ya hatta 7’ye çıkarılması hedefleniyor. 7 Haziran’da MHP, AK Parti’nin 2 sandalyesini alarak Kayseri’den 3 milletvekili çıkarmıştı. Mevcut tabloda Kayseri’de 7 milletvekilliği AK Parti için zor görünüyor. Kayseri’de sorularımızı yanıtlayan Yıldız, şunları söyledi:

        3 MESAJ: Milletimiz 7 Haziran’da bize 3 mesaj verdi. Çözüm sürecini anlatamadığımızı gördük. “Meydanı PKK’ya bıraktınız” eleştirileri dahil. İkincisi, AK Parti’ye sürekli savunma ihtiyacının hissettirilmesi. Üçüncü de bizim alıştığımız sevincin, şımarıklıkla karıştırılması. Bunu hak ettiğimiz yerler oldu, hak etmediğimiz yerler oldu.

        FIRSAT, TEHDİT OLDU: Özgürlüklerin, demokratikleşmenin ve reformların konuşulduğu bir AK Parti söylemi, kendisini güvenlik söylemlerine bırakmak durumunda kaldı. Bu AK Parti’nin doğasına, üslubuna uygun değil, çünkü devletin kendisine karşı aldığı gardlara, tedbirlere karşı koymuş bir parti. Kendisi için fırsat olan bir konu, tehdit haline geldi.

        MESAJLAR: Vatandaşın dedikleri üzerinden mutlaka bir şey yapmak gerekiyor. Yanlış bir algı varsa o zaman algıyı düzelteceksin. “Yanlış algı yok, gerçeği yanlış” diyorsa o zaman gerçeği düzelteceksin.

        İKTİDARA ALIŞMA: Güven hissiyle kibrin karışması sorunlardan biri. İnsan yaptığı işten emindir ama bunu yaptığı takdirde kibre giriyor. Bir de iktidara alışmanın getirdiği güven hissi söz konusu. Orada yorum eşiği devrildi mi sonuna kadar devriliyor. Sahada 3 dönemliklerden isimlerin listeye daha çok güven kazandırdığı yönünde kanaat var.

        ŞU ANKİ DURUM: Seçmenin bir kısmı AK Parti’nin tek başına iktidarı yitirmesine üzüldü ancak şu anda “İnsanlar çok pişman oldular ve döndüler” demek, böyle bir genelleme yapmak çok mübalağalı olur.

        GİDEN OYLAR: MHP tabanının koalisyon görüşmelerinde Bahçeli’nin tavrını desteklemediğini görüyoruz. AK Parti’den MHP’ye geçen oylar, gerekçeleri ortadan kalkmadan geri dönmez. AK Parti’nin terörle mücadeleyi yapacağına inananlar dönüyor. 3 puan gittiyse 1-2 puanı geri dönmüş demek ki.

        GÜL FAKTÖRÜ: Samimiyetinden şüphe duymak, tereddüt etmek gibi bir nokta hiçbir zaman olmadı. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Kayseri de partinin yeknesak ve birlik içinde gördüğünü düşünür. Tabii ki sevilen birisi, her geldiğinde burada etkisi belli oluyor. (Sayın Gül’le ilgili bir beklenti var mı?) Hayır, çünkü Kayseri Abdullah Gül’ü tanıyor. Böyle bir beklenti, konu da yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ