Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Emniyetten 'Mobil Huzur Ekip Projesi'

        GAZETE HABERTÜRK

        Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’nde konuşan Müdür Yardımcısı Özlem Temur, projenin sokakta çalıştırılan, dilenen ve dilendirilen çocuklara, sokakta çalışan ve dilenen yaşlılara, engellilere yönelik devreye alındığını anlattı.

        Proje kapsamında oluşturulan ekipte 1 başpolis, 1 asayiş veya önleyici hizmetler polisi, 1 trafik polisi, 1 çocuk polisi, 1 sosyal hizmet meslek elemanı ve 2 belediye zabıtası yer alıyor. Projenin eylül itibarıyla İstanbul’un 8 ilçesinde uygulanmaya başlandığını dile getiren Temur, şunları kaydetti: “Projenin asıl amacı çocukların sokakta dilenmesine, çalışmasına engel olmak ve sokağın tehlikelerinden, risklerinden korumak, onları bu konuda aracı olarak kullanan diğer insanlara da gerekli yaptırımları uygulayabilmektir.

        Bugüne kadar toplam bin 102 kişi hakkında işlem yapıldı, 213’üne adli işlem, 694’üne idari işlem yapıldı. Yine sokaktan alınanların 357’sinin çocuk, 745’inin ise yaşı büyük şahıs olduğunu görüyoruz.” Proje kapsamında İstanbul’un 39 ilçesinde en az bir Mobil Huzur Ekibi kurulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ