Çarşı davasında beraat kararına savcı itiraz edecek
35 sanıklı Çarşı davasında verilen beraat kararına, Savcı Abdullah Mirza Coşkun itiraz edeceğini belirtti
Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL
Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Beşiktaş Spor Kulübü'nün taraftar grubu Çarşı'nın önde gelen isimlerinden Cem Yakışkan, Numan Bülent Ergenç'in de arasında bulunduğu 35 kişinin beraat etmesine savcılık itiraz etti.
İstanbul Başsavcıvekili tarafından karar temyiz edilirken, duruşma savcısı da karara itiraz edeceğini belirterek süre tutum dilekçesi verdi. Beraat kararını veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne temyiz dilekçesi veren İstanbul Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci, verilen beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirtti.
BAŞBAKANLIK ÇALIŞMA OFİSİ İŞGAL EDİLMEYE ÇALIŞILDI
İtiraz dilekçesinde, olay tarihinde Beyoğlu Taksim bölgesinde geniş çaplı gösterilerin yapıldığı belirtilerek, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisinin işgal edilmeye çalışıldığı, eş zamanlı olarak Ankara'da gerçekleştirilen eylemlerle irtibat kurularak, Ankara'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin de ele geçirilmesi için irtibatlı olarak hareket edildiği öne sürüldü. Dilekçede Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin kanun dışı eylemlerle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını öne sürülürek, telefon görüşmelerinde, ''Park mark benim umrumda değil bana ne yemişim AVM'sine de Gezi Parkını da ağacını da ihtilal başladı, bu hükümeti düşüreceğiz, her gün savaş her gün direniş, Kemalist memalist... Abi yaksınlar kaos var kaosa gidiyoruz Başbakanlık konutuna saldırı olacak bugün, bu bir iç savaşa dönüşebilir polise güçlü saldıralım ses getirecek bir şeyler yapmamız lazım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleksin çok daha fazla artacağı belirtildiği anlaşılmıştır" denildi.
USUL VE YASAYA AYKIRI
Yapılan aramalarda ve olay yerinde bazı sanıkların üzerinde sis bombası, gaz maskesi ya da otomatik tabanca mermiler ele geçirildiği ifade edilen dilekçede, "Sanıkların Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kanun dışı olarak devirmeyi amaçladıkları, bu çerçevede kaos oluşturulduğu, İstanbul ve Ankara'daki Başbakanlık binalarının ele geçirilmeye çalışılarak amaçlarına ulaşmaya çalıştıkları bu nedenle sanıkların müsnet suçlar nedeniyle tecziyeleri (cezalanlarılmaları) yerine beraat kararının verilmesi usul ve yasaya aykırıdır" ifadesi yer aldı.
DURUŞMA SAVCISI DA SÜRE TUTUM DİLEKÇESİ VERDİ
Yargılamanın yapıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Abdullah Mirza Çoşkun da beraat kararının usul ve yasaya aykırı hususları içerdiğini, kararın bozulması için temyiz yoluna gideceğini belirterek, gerekçeli kararın yazılmaması nedeniyle süre tutum dilekçesi verdi. Dilekçede, temyiz dilekçesini hazırlamak için mahkeme tarafından gerekçeli kararın yazılmasından sonra savcılığa gönderilmesi de talep edildi.