Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP kurultayları kitap oldu
        1

        CHP Genel Merkezi tarafından, hafta sonu Ankara'da gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultay'a özel "Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayları" albümü hazırlandı.

        2

        Genel Başkan İletişim Koordinatörü Okan Konuralp tarafından hazırlanan albümün editörlüğünü ise Ziya Köseoğlu yaptı.

        3

        İlk 25 kopyası numaralanan ve 300 sayfadan oluşan albümde 383 görsel kullanıldı.

        4

        Albümün ön sözünü yazan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir" sözünü hatırlattı. İşte albümün bazı sayfaları:

        5

        Kurultay, İsmet İnönü ile Kasım Gülek arasında çekişmeye sahne oldu. Eylül 1959 Genel Sekreterlikten istifa eden Gülek bu göreve yeniden aday oldu. İnönü, Gülek'in bu hamlesine "Ya O ya Ben" restiyle karşılık verdi. İnönü'nün bu resti Gülek'in mağlubiyetinin ilk işaretiydi. İsmail Rüştü Aksal Gülek'e karşı 957 oyla Genel Sekreter seçildi. İnönü ise 1164'ünü alarak yen,den Genel Başkan seçildi.

        6

        Bahar kurultayı olarak da adlandırılmış olağan kurultayda Birgen Keleş Divan Başkanı oldu. CHP'de ilk kez bir kadın divan başkanı oluyordu. Deniz Baykal, Genel Başkan seçildi. 1991 Seçimlerinde SHP ve DSP listelerinden seçilen 15 milletvekili CHP yönetimine girdi.

        7

        Partinin Cumhuriyet Halk Fırkası" olan ismi Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüştürüldü. Değişmez Genel Başkan Atatürk'ün katıldığı son kurultaydır. Tüzüğe konulan maddelerle CHP ile devletin kaynaştırılması yoluna gidildi. 18 Mart 1936'da yayınlanan genelgeyle "Parti ile Hükümetin birleştirilmesi" kararı uygulamaya sokuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ