Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP, DBP ve BDP’ye sayman operasyonu

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN/İSTANBUL

        İstanbulTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın askeri ve lojistik ihtiyaçlarının karşılanması için finansal destek sağladıkları iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) saymanlarına yönelik operasyon düzenledi. İstanbul’un 22 ilçesinde 37, Muş ve Kocaeli’nde 3 adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda, 3 partinin geçmiş ve şimdiki 31 genel, il ve ilçe saymanı gözaltına alındı. 5 kişinin de arandığı öğrenildi. Operasyona Özel Harekât polisi ve polis helikopteri de destek verdi.

        MİLYONLUK ÇEK VE PARALARA EL KONULDU

        Operasyon sırasında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 60 bin TL para, 1 milyon 250 bin TL değerinde çek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda fişek, CD, örgütsel doküman, ajanda, gazete ve dergi, 3 adet para toplama kumbarası, 1 hesap defteri, çok sayıda cep telefonu ve dijital malzemeye el konuldu.

        ‘BAĞIŞ ADI ALTINDA PARA TOPLUYORLAR’

        Parti saymanlıklarının PKK-KCK terör örgütünün askeri ve lojistik ihtiyaçlarının karşılanması için finans desteği sağladığı ileri sürüldü. Saymanların, Kürt işadamlarından bağış adı altında zorla para aldıkları, il, ilçe ve köy merkezlerinde birçok noktaya bağış kutuları koyarak PKK terör örgütüne finansal yardım topladıkları iddia edildi. Yapılan operasyonlarda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yakınlığıyla bilinen Zeki Çelik’in de gözaltına alındığı öğrenildi. 1984’ten bu yana aktif siyaset yapan Çelik, DTP (Demokratik Toplum Partisi) ve BDP Genel Merkez Disiplin Kurul Başkanlığı yaptı. Çelik, halen HDP’de genel saymanlık görevini yürütüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ