Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturmasında yeni gözaltı dalgası

        Nihat ULUDAĞ İSTANBUL

        İstanbul ve 7 ayrı ilde düzenlenen Selam Tevhid Kumpas soruşturması kapsamında aralarında merkez valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

        Selam Tevhid'de Kumpası soruşturmasını yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan aralarında merkez valisi, emniyet müdürleri, amir, komiser ve polislerin bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 7 ayrı ilde düzenlediği operasyonda eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı halen merkez valisi olan Ahmet Pek'in de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

        GÖZALTI LİSTESİNDE BULUNAN ÖNEMLİ İSİMLER ŞÖYLE

        Gözaltı listesinde ismi bulunan önemli isimler şöyle; Ardahan eski emniyet müdürü Oktay Bulduk, Terörle Mücadele Daire eski Başkanı Cihangir Çelik, Ankara eski emniyet müdür yardımcısı Lokman Kırcılı bulunuyor.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan kişilerin 9'u emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 3 başkomiser, 2 komiser ve 12'si polis memuru olmak üzere toplam sayısının 26 olduğu öğrenildi.

        Gözaltına alınan vali ve emniyet görevlileri sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ