Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da bar cinayetine 18 yıl hapis

        Adana'da bir barda meydana gelen silahlı kavgada 30 yaşındaki Abdullah Heybeli'yi öldürmekten yargılanan 21 yaşındaki Mehmet Arif Kumaçar, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Döşeme Mahallesi'nde bir barda konsomatris olarak çalışan Yeliz Y. (27) ile Şefika K. (30), birbirlerine hakaret içerikli mesaj attı. Bunun üzerine geçen 13 Kasım 2014'te Yeliz Y., sevgilisi Tuncay Düğer ve arkadaşı Abdullah Heybeli ile bara geldi. İki kadın arasında çıkan kavgaya bar sahipleri ve çalışanları müdahale etti. Bu sırada Abdullah Heybeli tabancasını çıkarıp ateş etti. Bar çalışanlarından Mehmet Arif Kumaçar, araçlarının arkasından geçip ateş etmeyi sürdüren Heybeli'yi tabancayla vurarak öldürdü. Mehmet Arif Kumaçar tutuklanırken, bar sahiplerinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Mehmet Arif Kumaçar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis, bar sahipleri Yaşar Toğuç, Hayrettin Toğuç ile Cebbar Aran hakkında kasten öldürme suçuna iştirakten ömür boyu hapis, Şevki Kayapınar hakkında suç delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis, Şefika K. ile Yeliz Y. hakkında yaralama ve hakaret suçlarından 5'er yıl, Tuncay Düğer hakkında ise tehdit suçundan 7 yıl hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

        'RASTGELE ATEŞ ETTİM'

        Tutuklu sanık Mehmet Arif Kumaçar, ölen Abdullah Heybeli'nin elinde silahla bara girmek istediğini belirterek savunmasında şunları söyledi:

        "Abdullah Heybeli elinde silahla bara girmek isteyince engel oldum. Israr edip bana küfür edince elindeki silahı almak istedim, bu sırada havaya doğru ateş etti. Ben de üzerimde taşıdığım silahı çektim. Abdullah, kaçarken geri dönüp bana ateş etti. Bir arabanın arkasına gizlendi oradan da ateş etmeye devam etti. Bunun üzerine ben de rastgele ateş ettim. Bir anda gelişen bir olaydır. Beni kimse azmettirmedi. Ölen şahsı tanımam."

        Bar sahipleri, Yaşar, Hayrettin Toğuç ile Cebbar Aran olay sırasında barda olduklarını söyleyerek suçlamaları kabul etmezken, Şevki Kayapınar ise barda müzisyenlik yaptığını belirterek olayı görmediğini söyledi.

        Mahkeme heyeti, Mehmet Arif Kumaçar'a ömür boyu hapis cezası verdi. Mehmet Arif Kumaçar'a tahrik indirimi uygulayan mahkeme heyeti cezayı 18 yıla düşürürken, Yeliz Y.'ye tehdit ve hakaret suçundan 17 ay, Şefika K.'ye ise hakaretten 5 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Diğer 4 sanık beraat ederken firari olan Tuncay Düğer'in dosyası ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ