Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli 2 çocuk Adana'da tedavi altında

        Bağırsak ve kalp rahatsızlığı bulunan iki Suriyeli çocuk, Adana'da tedavi altına alındı.

        Alperen Ocaklarının desteğiyle Hatay'dan Adana'ya getirilen Suriyeli Murat ve Suzan Abdullah çiftinin üç çocuğundan en küçüğü 4 aylık Muhammed ile bir başka Suriyeli çiftin kalp rahatsızlığı olan 4 yaşındaki kızları Gazel el Şumut, Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkililerinin nezaretinde kentteki hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Makatı kapalı küçük Muhammed'in, Adana Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikleri doğrultusunda ameliyat yapılması için 6 kilogramı geçmesinin beklenmesi kararlaştırıldı.

        Baba Murat Abdullah, savaştan kaçarak 2012'de yerleştiği Hatay'ın Yayladağı ilçesinde şoförlük yaptığını söyledi.

        Geçen yıl kasım ayında doğan çocuğunun makatı kapalı olduğu için dışkısını yapamadığını, karın bölgesinden kolostomi işlemi gerçekleştirildiğini anlatan Abdullah, "İlk müdahale Hatay'da olmuştu. Burada da yapılacak ameliyat için tetkikler yapıldı. Ameliyat için 6 kilogramın üzerine çıkmasını bekliyoruz. Şu an 5 kilogram 700 gram. Yaklaşık 1-1,5 ay var" dedi.

        Öte yandan önce TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, daha sonra da Balcalı Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü'nde kontrol edilen 4 yaşındaki Gazel'e de anjiyo yapılması kararlaştırıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ