Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dalya Plajı'na yasak kalktı

        GAZETE HABERTÜRK

        Sarıyer Demirciköy’ü Dalya Plajı’na bağlayan yol eğlence sektöründe faaliyet gösteren bir şirket tarafından kapatılınca bölge halkı plaj yasağına tepki gösterdi.

        Denize ulaşımın imkânsız hale geldiği plajın yasağı için yapılan itiraz ise karşılık buldu. Sahile inen yol üzerine konulan bariyerler kaldırıldı, tel kapılar açıldı, yasak tabelalarının yerini de “Plaja inmenize engel bulunmuyor” tabelaları asıldı.

        Kış aylarında sayıları azalsa da İstanbulların doğayla ve Karadeniz’le buluştuğu yerlerin başında gelen eşsiz Dalya Plajı’ndaki yasak böylece kaldırıldı. Bölgeye İstanbulluları sahile yönlendiren yeni tabelalar yerleştirildi.

        ENGELLER KALKTI

        “Yasak” tabelalarının kaldırıldığı tesis alanına bunun yerine “Kıyıların kamusal kullanıma açık olması nedeni ile plaja inmenize bir engel bulunmuyor” ifadelerinin yer aldığı tabela yerleştirildi.

        Bu bölgede 1 ay öncesinde karşılaşılan manzara ise çok farklıydı. Sarıyer Demirciköy’ü Dalya Plajı’na bağlayan asfalt yol tel bariyerlerle kapatıldıktan sonra söz konusu yolu kullanarak sahile inmek isteyenlere alanda bulunan görevliler tarafından izin verilmiyordu.

        Bu yasak “Kısa bir kış molasından sonra görüşmek üzere..” yazılı tabelayla ilan edilmişti. Uygulama, söz konusu alanı kullanan İstanbullular ile Mimarlar Odası’nın tepkisine neden olmuş ve Meclis gündemine de taşınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ