Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te 13 günlük bütçe maratonu başladı

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 45'inci birleşimi saat 14.00'de açıldı. Birleşimi TBMM Başkanı İsmail Kahraman yönetiyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine başlandı. Görüşmeler, hükümetin bütçeye ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunuş konuşmasıyla başladı.

        Maliye Bakanı Naci Ağbal, sunum yaparken; Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM Genel Kurulu'na giriş yaptı. Bu sırada AK Partili milletvekilleri, Davutoğlu'nu ayakta alkışladı. Ağbal, sunumuna devam ederken Davutoğlu'ndan 5 dakika sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Genel Kurulu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu da CHP'li milletvekilleri ayakta alkışladı.

        13 GÜN KESİNTİSİZ BÜTÇE MESAİSİ

        Genel Kurul'da, 27 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı,TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT, MGK, Diyanet işleri Başkanlığı, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye insan Hakları Kurumu, 28 Şubat Pazar günü Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, AFAD, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu bütçeleri görüşülecek.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı bütçeleri 29 Şubat Pazartesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bütçeleri 1 Mart Salı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri 2 Mart Çarşamba, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçeleri 3 Mart Perşembe, Milli Savunma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçeleri 4 Mart Cuma, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile üniversitelerin bütçeleri ise 5 Mart Cumartesi günü ele alınacak.

        Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesi ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın ilk 5 maddesi 6 Mart Pazar, 6-13. maddeleri 7 Mart Pazartesi, 14 ve 15. maddeleri ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri ise 8 Mart Salı günü görüşülecek.

        Bütçenin oylanması 9 Mart'ta

        Genel Kurul, her gün saat 11.00'de toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışacak. Gruplar ve hükümetin turlardaki konuşma süresi 80 dakika olarak belirlendi.

        Meclis'in bütçe maratonu, 9 Mart Çarşamba günü, bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Genel Kurul, 9 Mart Çarşamba günü saat 14.00'de toplanacak, konuşmaların ardından tasarının oylamasıyla bütçe çalışmaları tamamlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ