Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yardım için verilen montun cebinden çıkan para ve altınları sahibine verdi

        Malatya’da yardım malzemesi olarak gönderilen bir montun cebinde bulduğu 22 bin lira değerindeki 6 adet altın bileziği sahibine teslim eden Suriyeli 38 yaşındaki Abbas Taha’nın bu davranışı Arap medyasında da ses getirdi.

        Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi’nde kirada oturan Suriyeli 3 çocuk babası Abbas Taha, geçtiğimiz günlerde gönderilen yardım malzemeleri arasında bulunan bir montun cebinde 6 bilezik bulmuş ve hemen yardımları getiren kişiyi bularak altınları teslim etmişti.

        Kirada ve işsiz olmasına rağmen bulduğu 22 bin TL değerindeki altınları hiç tereddüt etmeden sahibine teslim eden Suriyeli Abbas’ın bu hikayesi Arap basınının da ilgisini çekti. Abbas Taha, Arap dünyasının en büyük televizyonlarından biri olan Lübnan El Cedid TV’de canlı yayına çıktı.

        Beraberinde altınları teslim ettiği Savaş Özbey ile birlikte İstanbul’daki stüdyodan canlı yayına katılan Abbas Taha, 3 yıl önce Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığındıklarını ve sonrasında ise Malatya’ya gelerek Gündüzbey Mahallesi’nde yaşamaya başladıklarını söyledi.

        Abbas Taha, ülkelerinde kendileri gibi bir çok Suriyelinin malını mülkünü bırakarak kaçmak zorunda kaldığını ifade ederek bir Müslüman olarak asla harama göz dikmeyeceğini ve bugün olsa yine yanı davranışı sergileyeceğini söyledi.

        Altınların sahibi yaşlı adamın akrabası olan Savaş Özbey de, yadım malzemelerini sosyal medya aracılığı ile Suriyeli Abbas Taha’ya ulaştırdıklarını belirterek daha sonrasında elbisenin içerisinde altın çıktığını öğrendiklerini belirtti.

        Bu durum karşısında oldukça duygulandığını belirten Özbey, yokluk ve yoksulluklarına rağmen böyle erdemli bir davranışta bulunan Abbas Taha’ya teşekkür etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ