Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: 506 fezlekenin hepsini ele almaya hazırız

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin dokunulmazlık dosyalarının tamamının Meclis'e getirilmesi çağrısına yanıt verdi. TESK'i ziyaretinde konuşan Başbakan, "Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. Gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Yani bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım. AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Hiç çekinmiyoruz" dedi.

        "Anayasaya bir geçici madde ekleyerek, şu anda Meclis'e intikal eden bütün fezlekelerle alakalı dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım" diyen Başbakan, şöyle devam etti:

        "Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz"

        Bu akşam Brüksel'e hareket edeceğini hatırlatan Davutoğlu, çağrısına akşama kadar yanıt beklediğini söyledi.

        "KAOSA İZİN VERMEYECEĞİZ"

        Teröre karşı mesajlar da veren Davutoğlu, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızdan beklentimiz, tam da terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direnmektir. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara 'yılmayacağız' diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara 'değiştirmeyeceğiz' diyeceğiz. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara 'kaosa izin vermeyeceğiz' diyeceğiz, hep beraber diyeceğiz. Orada sadece devletin, hükümetin siyasi iradesi değil toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var."

        Davutoğlu, Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbilerinin en üst düzeyde olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ