Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MBE, terör mağduru öğrenciler için karar

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        MilliEğitim Bakanlığı (MEB), operasyonların tamamlandığı ilçelere geri dönen ailelerin çocuklarına kolaylık getirdi. Operasyonların başlamasıyla Sur, Cizre, İdil, Silopi ve Dargeçit gibi ilçelerde terörden kaçan öğrenciler taban puan ve kontenjan şartı aramadan başka okullara nakil olmuştu.

        Şimdi bu öğrenciler nakil ve geçiş hükümleri dikkate alınmadan önceki okullarına geçebilecekler. Operasyonlar yüzünden bazı yerleşim yerlerinde eğitimde aksamalar yaşanmıştı.

        Yarıyıl tatilinde Diyarbakır’ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde 775, Şırnak’ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde 1761, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde 9 bin 548 olmak üzere 11 bin 716 öğrenci telafi eğitimi aldı. Bu eğitimlerde 672 öğretmen görevlendirildi.

        YATILI EĞİTİM ALDILAR

        Okulları hasar gören öğrenciler de ailelerinin izniyle başka il ve ilçelere yatılı olarak gitti. Bu öğrencilerin kırtasiye ve giyim ihtiyaçları karşılandı, YGS başvuruları yapıldı.

        Operasyonların sürdüğü ilçelerden başka yerlere gitmek isteyenler için e-okul sisteminde “Misafir Öğrenci” butonu oluşturularak, başka okullara kontenjan ve taban puan ile ikametgâh şartı aranmadan geçişleri sağlandı. Şimdi bu öğrenciler aynı koşullarla okullarına geri dönebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ