Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’te ‘Sur’ zirvesi gerçekleştirdi

        Volkan YANARDAĞ / ANKARA

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, hendek ve barikatların kaldırıldığı Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nin yeniden inşası için Meclis’te toplantı gerçekleştirdi.

        Toplantıda, tarihi kent merkezinde atılacak adımlar ayrıntılı olarak ele alındı. Üç bakan yarın bölgeye gidecek . Grup toplantısının ardından Başbakan Davutoğlu’nun bazı milletvekilleriyle görüşmeler yapması bekleniyordu.

        Ancak, bu görüşmelerin yerine Sur İlçesi’nde yapılacaklara ilişkin bir zirve gerçekleştirildi. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Diyarbakırlı eski bakan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile Davutoğlu’nun danışmanları da katıldı.

        3 BAKAN GİDİYOR

        Toplantıda, Sur’un tarihi rolü nedeniyle bu ilçeye yönelik yapılacaklar detaylı olarak ele alındı. HDP’nin, yapılan kamulaştırmalar ile ilgili “Devlet halkın malına el koyuyor” şeklinde propaganda yaptığı ifade edilen toplantıda, tarihi alanların restorasyonu ile ilgili sunum yapıldı.

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre Bakanı Sarı, Kültür Bakanı Ünal’ın yarın Diyarbakır’a giderek yerinde incelemelerde bulunacağı ifade edildi. Başbakan Davutoğlu’nun da kısa zaman içerisinde Diyarbakır’a gideceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ