Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Tek bir arkadaşım kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirler fakat tek bir arkadaşım kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Nasıl götürüyorlarsa kendileri bilirler. Bu iş öyle kolay olmayacak." dedi.

        Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, 1 Mayıs'ın yaklaştığını belirterek, işçi haklarına yönelik ciddi bir yönelim olduğunu savundu.

        "Şu anda işçiye, emekçiye dokunmaya hazırlanan yasalar inanın ki parlamenter dokunulmazlıktan daha önemli mevzudur." diyen Demirtaş, işçilerin özel istihdam büroları ile şirketlerin kiralık çalışanı olacağını, bu şirketlerin çoğunun kurulduğunu ve yasanın çıkmasının beklediğini öne sürdü.

        Kıdem tazminatının fona devredilmesi önerisini eleştiren Demirtaş, fona devredilen paraların bir daha işçiye dönmeyeceğini iddia etti.

        Alanların doldurulup emekçinin sesinin duyurulması gerektiğini dile getiren Demirtaş, "Taksim tabii ki önemlidir, tarihidir fakat böyle bir dönemde alanlara da çıkmak şarttır. Taksim'e çıkılamıyorsa başka alanlara yüz binleri, milyonları davet etmeliyiz. Bu Taksim'den vazgeçmek anlamına gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

        "AMAÇ HDP'LİLERİ LİNÇ ETTİRMEK"

        Meclis'te önümüzdeki hafta dokunulmazlıkların tartışılacağını, dokunulmazlık zırhına sığınan milletvekili olmadıklarını ifade etti. Demirtaş, kürsü dokunulmazlığı dışında bütün suçların dokunulmazlık kapsamı dışına çıkarılmasını, milletvekillerinin yargılanmasını istediklerini hatırlatarak, "HDP'nin teklifi budur. Şu gün getirsinler bütün grubumuzla evet oyu vereceğiz. AKP'nin teklifi tam bir kurnazlık. Mevcut dosyalar üzerinden hiçbiriyle ilgili tek bir tartışma yapılmadan tamamı kümülatif olarak kaldırılacak. Kimin için kaldırılacağı da bellidir. HDP içindir. Bunu zaten anlatıyorlar. Amaç HDP'lileri yargı önüne çıkarıp linç ettirmek." diye konuştu.

        İktidarın "toplumun gazını almak" dışında yaptığı bir şey olmadığını ileri süren Demirtaş, şunları söyledi:

        "Biz mevzuyu çok abartacak değiliz. Kaldırmak istiyorlarsa parmak onların, kol onların. Kendileri bilir. Ama bunun siyasi vebali bizim olmayacak. Fiziken bedeli bize ödetmek isteyebilirler. Bundan kaçan yok. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu'nun şu tuzağı iyi görmesi, iyi hesap etmesi lazım. Bu tür ucuz, Anayasa'ya aykırı ahlaksız tekliflerde birleşirseniz yarın 'CHP kaldırdı' diyecekler. Bu tarihi vebale hiçbirimiz ortak olmayalım.

        Dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirler fakat tek bir arkadaşım kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Nasıl götürüyorlarsa kendileri bilirler. Bu iş öyle kolay olmayacak. Siyasi faturasını siz ödeyeceksiniz. Siz mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplersiniz, bizi mi korkutacaksınız. Bizi cezaevi, zindanla terbiye, tehdit etmeye kalkmayın. Biz halk için buradayız. Atacağınız her adıma karşı bizim de atacağımız adımlar vardır. Bütün seçenekler masada olacak."

        "SİLAHA, ŞİDDETE MEYLETMEYECEĞİZ"

        Demirtaş, korkması gerekenin kendileri olmadığını, doğru yerde durduklarını dile getirerek, "Başımıza ne getirirlerse getirsinler silaha, şiddete meyletmeyeceğiz." dedi.

        Ankara Garı'nda, 10 Ekim'de meydana gelen patlamaya ilişkin istihbarat raporunun çıktığını iddia eden Demirtaş, "Gözünüzün önünde, sizin bilginiz ve onayınızla katliamlar yapıldı bu ülkede. Var mı cesur bir savcı bunlara dava açacak?" diye konuştu.

        Demirtaş, dokunulmazlıklara ilişkin yapılacak oylamanın, HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmaması değil başkanlık sisteminin oylaması olacağını savundu.

        Öte yandan Demirtaş Grup Toplantısı öncesinde HDP Grup Toplantı Salonu'nda Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Alman parlamenterlerden oluşan heyeti kabul etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ