Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de 11 yıl sonra damadını yargı önüne çıkardı

        Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan 26 yaşındaki Gülperi Ovalıoğlu, aynı hastanenin eczane bölümünde çalışan 8 aylık eşi O.O. tarafından, 2005’te ilaç içtiği söylenerek kaldırıldığı acil serviste hayatını kaybetti.

        Otopside kanında ve midesinde ilaç çıkmamasına rağmen savcılık ‘intihar’ raporu verip dosyayı kapattı. Bu gelişme üzerine itiraz edilen üst mahkeme Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Nisan 2006’da başvuruyu reddetti.

        MAHKEME ÇELİŞKİ BULDU

        Kızının intihar etmeyip cinayete kurban gittiğine inanan anne Ümran Durmaz, maddi zorluklar yaşadığı için sadece bir avukatın yardımıyla hazırlattığı dilekçeyle, etkili soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. 2014’te mahkeme otopsi raporuyla karar arasında çelişki buldu, ‘etkili soruşturma yapılmadığına’ karar verdi.

        Ayrıca Türkiye’nin 22 bin Euro tazminat ödemesine hükmetti. Anne bu kez bugün 39 yaşında olan O.O. hakkında ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. O.O., İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanmaya başlandı.

        ‘ŞİDDET UYGULADI’

        Kızının intihar etmediğini, kocasının uyguladığı şiddet sonrasında hayatını kaybettiğini ileri süren acılı anne Ümran Durmaz, “Kocası ilk hastaneye götürdüğü zaman ‘Vurdum’ diye ifade kullanmış.

        Ancak sonra söylediği ‘İlaç içti’ sözleriyle, soruşturma kapatıldı. Bizim verdiğimiz mücadele örnek olsun. Benim kızım gibi sayısız mağdur var. Mücadelemiz, yeni Gülperiler ölmesin diye, onlara örnek olsun” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ