Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şehit Murat Erdi Eker'in ailesini ziyaret etti

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 gün önce Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in Mersin'deki baba evini ziyaret etti.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mersin programına merkez Toroslar İlçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki şehit Murat Erdi Eker'in baba evini ziyaret ederek başladı. Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak ve İl başkanı Abdullah Özyiğit'in de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, şehidin babası Hasan Eker ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ardından da oturarak okunan dualara eşlik eden Kılıçdaroğlu, bir süre acılı baba Hasan Eker ile sohbet ederek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne dersek diyelim, boş. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hepimiz hazırız. İstediğiniz zaman arayıp, ulaşın" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra evdeki şehit annesi Aynur Eker'in yanına geçti. Anneyi ziyaret sırasında gazeteciler ve parti görevlisi fotoğrafçılar Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bu bölüme alınmadı.

        SURİYELİLERDEN YAKINDI

        Burada yaşlı bir kadın Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, "Lütfen Kemal bey, bu şehir Suriyelilerle doldu. Bir şeyler yapalım. Canımız çok yanıyor. Bugün polis olduğunu söyleyen biri aradı beni, adımı soyadımı sordu, vermedim diye bana küfürleri yağdırıyor. Lütfen.." diye konuştu.Yaklaşık yarım saat evde kalan Kılıçdaroğlu daha sonra şehit Eker'in evinden ayrılarak Mersin Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı.

        MOBİLYA FUARINI AÇTI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'deki temaslarında Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Yenişehir Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Genç, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile birlikte Uluslararası Mobilya Fuarı'nın açılışını yaptı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu fuarın hizmete açılması sadece Mersin için değil, Türkiye için çok önemlidir. Mersin'in sadece bölgenin değil Türkiye'nin önemli bir markası olduğunu biliyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, deniziyle, üniversitesiyle, tarımıyla ve sanayisiyle bütün alanlarda göz dolduran bir kentimiz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        ŞEHİT YÜZBAŞININ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

        Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, 27 Ocak'ta Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın merkez Mezitli İlçesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette CHP Lideri, şehidin annesi Ayla ile baba Yaşar Çiğa'ya başsağlığı diledi.

        KADIN ÜRETİCİ PAZARINDA BÜYÜK İLGİ

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mobilya fuarının ardından Mersin'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi tarafından kurulan Kadın Üretici Pazarı'nı ziyaret etti. Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın ve milletvekillerinin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, kadın esnafları tek tek gezerek selamlaştı. Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören Kılıçdaroğlu, sorunları dinleyip fotoğraf çektirdi. Kadınların kendi ürettikleri kabak tatlısı ikramını geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, tatlının tadına baktı.

        Kendisine verilen hediyeler için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, her tezgahta kadınlarla sohbet etti. Bir üreticinin gül hediye ettiği Kılıçdaroğlu'na yufkanın içerisine patates, peynir, et konulup dürülerek yapılan 'Sıkma' ikram edildi.

        Kadınların ekonomi için çok önemli olduklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, tezgahta annelerinin yanında bulunan çocukları da kucağına alıp sevdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ