Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Valisi Vasip Şahin: Taksim Meydanı 1 Mayıs'a kapalı

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs'ın Bakırköy Cumartesi Pazarı alanında bayram havasında kutlanmasını temenni ettiğini, Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara izin verilmeyeceğini söyledi.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin Arnavutköy Belediyesi Bolluca Ek Hizmet Binasında düzenlenen ilçe toplantısına katıldı. Toplantının basına açık bölümünde basın mensuplarının 1 Mayıs ile ilgili sorularını yanıtladı. Vali Şahin 1 Mayıs'ın Bakırköy'de kutlanması ile ilgili olarak , "Bu yıl inşallah 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bir bayram havasında kutlanacaktır. Bununla ilgili biz güvenlik güçlerimiz olmak üzere; bütün kamu kurum ve kuruluşlarının imkanlarıyla bugünün bayram havasında kutlanması için her türlü tedbirlerimizi aldık. Her türlü güvenlik önlemlerimizi aldık. Ve o gün inşallah işçilerimizin emekçilerimizin güzel bir bayram kutlaması sağlanacaktır. Güvenlik anlamında almamız gereken genel tedbirler planlanarak alınıyor, alınacak" dedi.

        "TAKSİM MEYDANI İLE İLGİLİ BİZİM TAVRIMIZ AÇIK VE NETTİR"

        Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen sendikaların olduğunu hatırlatan bir basın mensubuna Vali Şahin, "Taksim Meydan'ı ile ilgili bizim tavrımız açık ve nettir. Taksim Meydanı bu tür gösteri ve toplantılara kapalı bir alandır. Dolayısıyla o gün orada böyle bir faaliyet yapılmasına da müsaade edilmeyecektir" şeklinde cevap verdi.

        "Geçtiğimiz yıllarda ulaşımda yaşanan sıkıntılar yaşanır mı?" sorusuna ise Şahin, "Biz güvenlik tedbirleri planlaması yapıyoruz. Bunun içerisinde tabiki miting alanına ulaşımın da sağlanması ya da ulaşımında güvenli halde tutulması noktasında hangi tedbir gerekiyorsa o tedbirler alınacak" ifadelerini kullandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ