Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili dava ertelendi

        Eski manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davanın 26. duruşması yapıldı.

        Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer ile oğulları Volkan ve Hakan Bayer, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ve avukatları katıldı.Duruşma, eksik belgelerin beklenmesi, tarafların son savunmaları ve delillerin sunulması için ertelendi.

        Aslı Baş'ın ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, polis ve jandarmaya ait kayıtların kendileri için önemli olduğunu söyledi.

        Küpçü, "155 'Bizde kayıt yok' diyor. Sabit olan bir şey var o da Numara Taşınabilirliği Bilgi Sistemi (NTS) kaydı var. NTS kaydında bu numara 155'i aramış. O arayan kişi de tanık olarak dinlendi ve 'Evet ben 155'i aradım' dedi. Aradan 6 yıllık bir süre geçti ve net olarak ne söylediğini hatırlayamıyor. Ses kayıtlarının içeriğinin getirilmesini istiyoruz. Hayati önem taşıyabilir." dedi.

        Avukat İbrahim Ataş ise davanın 20 Eylül'e ertelendiğini belirtti.

        "Bodrum'da 6. ve 4. Asliye Ceza Mahkemesine iki dava açmıştık. Davanın içeriğinde sanık taraflarının tanıklarının yalan beyanda bulunmaktan dolayı yaptıkları eylem ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bodrum'da 4. Asliye Ceza'da cumhuriyet savcısı yeterli şüphenin oluşması nedeniyle kamu davası açılmasına karar verdi. 6. Asliye Ceza Mahkemesine yaptığımız suç duyurusu da suç delillerinin karartılmasına yönelikti. Bunda da savcılık yeterli delilin olması nedeniyle kamu davası açılmasına karar verdi. Bodrum'daki iki dosyanın Muğla'daki ağır ceza dosyaları ile birleştirilmesini talep ettik. Mahkeme bunu kabul etmedi. Ama Bodrum'daki mahkeme dosyaların birleştirilmesi noktasında dosyayı Yargıtaya gönderdi."

        "CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP YAZDIM"

        Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ise 6 yıldır kızlarının davası için mücadele verdiklerini vurguladı.Deliller ve mahkemelere rağmen hala sonuç alamadıklarına dikkati çeken Baş, "Dava sürecinde işin içine paralel yapının müdahil olduğunu ve delilleri kararttıklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bununla ilgili mektup yazdım." diye konuştu.

        KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

        Duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Muğla Adliyesi önünde kadın cinayetlerini protesto etti.

        Platform üyeleri, davada gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını ileri sürerek, olayın birçok kez raporlarla cinayet olduğunun ortaya konulduğunu iddia etti.

        Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Dilara Karakoç, Aslı Baş için adalet sağlanana dek davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

        OLAY

        Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010'da Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla salıverilmiş, tutuklu yargılanan Hakan Bayer de 17 Ocak 2014'te serbest kalmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ