Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcı Preet Bharara, Rıza Sarraf'la (Reza Sarraf) ilgili yeni belge sunacak

        Kaçma riski bulunduğu, bunu sağlayacak ekonomik gücü ve siyasi ilişkileri olduğu gerekçesiyle Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, bugün mahkemeye yeni bir dilekçe başvurusunda bulundu.

        Rıza Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman'ın, salı günü mahkemeye verdiği dilekçede, 10 milyon doları nakit, 40 milyon doları da tahvil olmak üzere 50 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılması teklif eden dilekçenin ardından, Başsavcı Bharara yeni bir girişimde bulunarak, bugün yerel saat ile 14.00'a kadar mahkemeye ek belge sunma talebinde bulunduğunu duyurdu.

        Rıza Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman, dün mahkemeye verdiği dilekçede müvekkili Rıza Sarraf'ın kefaletle serbest bırakılması gerektiğini savunmuştu. Sarraf hakkında, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan ABD yaptırımlarını delme iddianamesini hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın bugün mahkemeye sunacağı dilekçenin, davaya bakan Richard Berman tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Başsavcı Bharara, işlediği öne sürülen suçlardan dolayı Rıza Sarraf için 75 yıl hapis cezası istiyor ve kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ