Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşüyor

        15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin başından beri karşısında duran Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldikten sonra birlikte kameraların karşısına geçti.

        CHP lideri, "Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor" dedi. Başbakan Yıldırım da "Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir, sonunda yine millet kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ülke adına, millet adına gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        BAŞBAKAN'DAN TEŞEKKÜR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Endişelerimi Sayın Başbakan'a aktardım. Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım da "Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irada galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kendisinin, anamuhalefet partisi olarak gösterdiği basiret ve birlik, beraberlik konusunda teşekkür ediyorum. Diğer partilerden de aynı anlayışı gördük. Bu, alçakça girişimi bertaraf etmektedir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provakatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermeliyiz. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hesap sorulacak. Adalet gereğini yapacak. Hiç kimse fiziki şiddetle karşılık verme içinde olamaz. Hukuk devletinde bu kabul edilemez. Birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir, sonunda yine millet kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ülke adına, millet adına gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        BAHÇELİ İLE ORTAK AÇIKLAMA

        Kılıçdaroğlu'nu kabul eden Başbakan Binali Yıldırım,saat 13.00'te MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

        MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Son günlerde yaşanmış olan sıcak gelişmeler üzerine, bizleri çok yönlü bilgilendirme fırsatını kullanarak, önümüzdeki değerlendirmelere ışık tutabilecek bilgilendirmeler olmuştur. 15 Temmuz gecesi başlayan ve Türkyie'yi felakete götürebilecek darbe teşebbüsü, mevcut iktidarın dik duruşu sayesinde engellenmiştir. Bu halkımızda memnuiyet yaratmıştır. Demokrasi tercihinde ortak akıl hakim olmuştur. Darbenin sonuçları net görülmemekle birlikte, önemli ölçüde uzaklaşmıştır. Normal hayat devam etmektedir. Siyasi iktidarın alabileceği, böyle teşebbüse imkan tanımayacak değerlendirmelerde, MHP olarak 40 milletvekilimiz ve halktan aldığımız destekle iktidarın yanında olacağımızı ifade ettik. Türkiye beladan kurtulmuştur. Başbakan'a teşekkür ediyorum, milletimize geçmiş olsun."

        Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        "15 Temmuz gecesi, ülkemizin geleceğine, milli iradeye yine milletin kararlılığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle etkisiz hale getirmiş bulunuyoruz. Darbe ile ilgili süreç milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır. İşimiz bitmemiştir. Sayın Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var. Buna benzer acıları bu millet bir daha yaşamasın. Sayın Genel Başkan telefonla arayarak desteğe hazır olduğunu ifade etmiş, ülkemizin birliği, beraberliği yönünde açık irade ortaya koymuştur. 'Meydanlarda biz de olacağız' demiştir. Diğer siyasi partilerimiz de parti rozetlerini, düşüncelerini bir kenara bırakarak, bu terör odaklarına karşı tek yürek olmuş ve bu bela defedilmiştir. Bundan sonra yapacak işimiz var. Onu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Gerek bölücü terör, gerek darbe girişimleri halkın gündemini işgalden çıkaracak. Sayın Genel Başkan'a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Tabiki farklılıklarımız var. Mesele Türkiye olunca, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışının sürdüğünü görmekten memniyet duydum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ