Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 01.09.2016

        FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 01 Eylül Perşembe gününe dair haberler.

        BATMAN'DA GÖZALTINA ALINAN 10 POLİSTEN 8'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 polis memurundan 8'i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde açığa alınan ve haklarında verilen gözaltı kararının ardından yakalanan 10 polis memuru, savcılıktaki sorgularından sonra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, 8 şüphelinin tutuklanmasına, 2 şüphelinin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi. (AA)

        REKLAM

        BOLU VALİ YARDICMISI AÇIĞA ALINDI

        Bolu Vali Yardımcısı Kenan Erenoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Bolu Vali Yardımcısı Erenoğlu açığa alındığı öğrenildi. Yeniçağa kaymakamıyken bir süre önce Bolu Vali Yardımcılığına atanan Erenoğlu, kaymakam adayıyken 9 Ağustos 2011'de Muş'tan Diyarbakır'a gittiği sırada PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA FETÖ'DEN 615 TUTUKLAMA

        Antalya Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 615 kişinin tutuklandığını, bin 652 kişinin ise görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "15.07.2016 tarihinde FETÖ/PDY Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Anayasa'yı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir" denildi. Cumhuriyet Başsavcılıkları talimatlarıyla hakkında işlem başlatılarak gözaltı kararı alınan bin 530 şahıstan 87'sinin gözaltında olduğu, 615 kişinin tutuklandığı, 358'i kişinin denetimli olmak üzere 571 kişinin serbest bırakıldığı, 202 kişinin ise firarda olduğu kaydedildi. Öte yandan soruşturma kapsamında, bin 652 kişi görevden uzaklaştırıldığı 109 kişinin ihraç, 22 kişinin emekliliğe sevk edildiğinin altı çizildi. Tutuklananlar arasında 62 hakim-savcı, 28 adliye personeli, 16 asker, 82 emniyet mensubu, 13 medya çalışanı, 112 akademisyen ve 2 mülkiye görevlisi de bulunuyor. (İHA)

        REKLAM

        RİZE MERKEZLİ OPERASYONDA 20 KİŞİ YAKALANDI

        Rize merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 46 şüpheliden 20'si yakalandı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Rize'nin yanı sıra Artvin, Erzurum ve Trabzon'da gerçekleştirilen operasyonda, daha önce açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen milli eğitim çalışanı ile öğretmenlerin de bulunduğu 46 kişiden 20'si yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adreslerinde yapılan aramanın ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Soruşturma kapsamında 26 kişinin aranmasına ise devam ediliyor. (AA)

        BARTIN ULUS'TA FETÖ OPERASYONU: 3 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Bartın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ulus ilçesinde 3 kadın gözaltına alınırken 1 kişi aranıyor.

        Bartın İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekipleri tarafından Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında H.D., N.G. ve C.A. isimli kadınlar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslardan birinin hastanede görevli olduğu ve diğer ikisinin ev hanımı olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında 1 kişi de aranıyor. (İHA)

        DİYARBAKIR SİLVAN'DA 58 KAMU GÖREVLİSİNDEN 19'U TUTUKLANDI

        Silvanda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik olarak yürütülen soruşturmada açığa alınan 58 kamu görevlisinden 19u tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Silvanda yapılan operasyonlarda şu ana kadar 58 kamu görevlisi açığa alındı.

        Açığa alınan kamu görevlilerinden 19u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan, kamu bankasında çalışan bir kişinin FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantısından dolayı sözleşmesinin feshedildiği bildirildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR AGD BAŞKANI İÇİN TUTUKLAMA KARARI

        Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğlulları hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklama çıkarıldığı belirtildi.

        Geçtiğimiz hafta başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkan Abdioğulları 29 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından Başkan Abdioğullarının serbest bırakılmasına itiraz edildiği ve ardından hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı kaydedildi. Kararın ardından Başkan Abdioğulları'nın teslim olacağı öğrenildi. (İHA)

        REKLAM

        ÇORUM'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 1'i kaymakam 29'u polis olmak üzere 30 kişi gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Dodruga İlçesi Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı ile 29 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan sağlık kontrolünün ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı ve 12 polis, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 17 polis ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. (DHA)

        REKLAM

        MANİSA KULA'DA BİR İŞADAMI DAHA TUTUKLANDI

        Manisa'nın Kula ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında dün tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 iş adamının ardından bugün bir iş adamı daha tutuklandı.

        Edilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce gözaltına alınan ve sorgusunun ardından serbest kalan Yavuz S. savcılığın itirazı sonrası bugün tekrar emniyet müdürlüğünce gözaltına alındı. Yeniden gözaltına alınan Yavuz S. çıkarıldığı mahkemece tutukladı. Tutuklanan iş adamının işlemlerinin tamamlanmasının ardından Salihli Kapalı Cezaevine gönderileceği öğrenildi. (İHA)

        MANİSA'DA 250 KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 250 kamu personelinin tutuklandığı, 56 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

        Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 72 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 2 bin 240 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 41'inin kamudan ihraç edildiğini, 33'ünün ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 470 kamu personelinden 250'sinin tutuklandığı, 177'sinin adli kontrol şartıyla, 43'ünün de serbest bırakıldığı öğrenildi. 56 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa'da 90 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 860 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 5 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi. (İHA)

        REKLAM

        AYDIN'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TOPLAM 410 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 410 kişi tutuklandı, 1041 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Aydın Valiliği'nden yapılan günlük bilgilendirmede; "İlimizde 01 Eylül 2016 saat 16.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir.

        Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 11 cumhuriyet savcısı tutuklanmış, 1 hakim başka ile sevk edilmiş olup, 5 hakim 1 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

        Adliyeye sevk edilen toplam 20 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakılmış olup, 1 kişi başka ile sevk edilmiş, 2 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden 154 kişiden, 131'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 82'si tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 54'ü adli kontrol şartıyla toplam 62 kişi serbest bırakılmış olup, 4 kişi de ilimizde işlem görmüş olup başka illere sevkleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 6 kişi halen aranmaktadır.

        İlimiz genelinde; 6 Mülki idare amiri, 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 1041 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İlimiz genelinde; 2 Mülki idare amiri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 345 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 416 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 30 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 4 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 11 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 4 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 239 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır" denildi.

        REKLAM

        Örgütün finans kaynaklarına yönelik olarak gerçekleşen çalışmalara de yer verilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 812 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 29 şahıs gözaltında, 171 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 347'si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 458 şahıs serbest bırakılmış, 149 şahıs ise halen aranmaktadır 5 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        KARABÜK'TE FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTI SAYISI 25'E YÜKSELDİ

        Karabük'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devam eden operasyonlar sonucu gözaltı sayısı 25'e yükseldi.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başpolisler K.E ve E.Ç., polis memurları K.K., D.B., K.Ö., M.U., E.P., H.K., F.L., M.D., A.T., M.Ü. ve G.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Sorgusu devam eden polislerin verdiği ifadeler sonrası Komiser Yardımcıları M.Ç. ve V.İ. Polis memuru C.S ile birlikte Özel yurt sorumlusu R.K. ve Kırşehir'de görevli yurt idarecisi A.Y., Öğretmen Y.A.,Servis şoförü M.Ö., mütevelli heyette yer alan esnaflar R.A., A.Y., A.D., K.K., ve M.Ü. isimli şahıslar gözaltına alındı.

        Gözaltında bulunan 16'sı emniyet mensubu 25 kişinin sorguları devam ediyor. (İHA)

        REKLAM

        AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'NDE 54 PERSONELDEN 14'Ü GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, görevden uzaklaştırılan 54 personelden 14'ünün görevine son verildiği bildirildi

        ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY başta olmak üzere, terör örgütlerinin üniversitedeki uzantılarına yönelik inceleme ve soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

        Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

        "ASÜ'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, görevlerinden uzaklaştırılan 54 personelden 14'ü kamu görevinden çıkarıldı. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti bulunan, yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen personelle ilgili çalışmalarımız sürmektedir." (AA)

        REKLAM

        AFYONKARAHİSAR'DA DEVLET HASTANELERİNDE ÇALIŞAN 90 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı kurumlarında görev yapan yaklaşık 90 personelin Fettullahçı Terör Örgütü (FETO) soruşturması kapsamında açığa alındığı belirtildi.

        Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kuruma bağlı Devlet Hastaneleri başta olmak üzere diğer bağlı kuruluşlarda 90'a yakın personelin açığa alındığı kaydedildi. Açığa alınan personellerinin çoğunluğunu ise hemşire ve memurların oluşturduğu öğrenildi. (İHA)

        BURDUR'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısının tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan 6 kişiden 5'i terör üyesi olmak suçundan tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        REKLAM

        MERZİFON'DA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 10 GÖZALTI

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sağlık çalışanları ve iş adamlarının aralarında olduğu 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Merzifon Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı. (İHA)

        BİLECİK BÖZÜYÜK'TE 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişi ve soruşturma kapsamında arandıklarını öğrendikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olan 5 kişi ile birlikte toplam 17 kişi 2 gündür belirli aralıklarla adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan, aralarında esnaf ve öğretmenlerin bulunduğu 17 kişinin işlemlerinin tamamlanması ile birlikte bugün mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. Diğer taraftan şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ederken ailelerinin de adliye dışındaki bekleyişleri devam ediyor. (İHA)

        REKLAM

        KASTAMONU'DA FETÖ'DEN 166 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şimdiye kadar 666 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, bunlardan 166'sının tutuklandığını söyledi.

        2016-2017 adli yıl açılış töreninde konuşan Başsavcı Kantarcı, artık hiçbir şeyin 15 Temmuz'dan önceki gibi olmayacağanı söyledi. Başsavcı Kantarcı, "Türk milleti kendi namusuna, kendi istikrar ve istikbaline, kendi hukukuna sahip çıktığı gibi, vatanına, milletine, bayrağına uzanan bir el gördüğünde kendi hamurunda bulunan birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Artık 15 Temmuz sonrasında birçok kamu kurumu ile birlikte yargı da kendi içerisindeki bu ilerlemelerini engelleyen paralel devlet yapılanması şeklinde hareket edip sinsice devletin ve yargının köşesine sızan terör örgütü mensuplarını ve unsurlarını temizleme çabasına girmiş ve büyük bir oranda da temizlenmiştir" dedi.

        REKLAM

        Başsavcı Kantarcı, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında toplam 666 kişi hakkında adli işlem yapıldığını da söyleyerek, "Bunlardan 166'sı tutuklu ve 125'i de adli kontrol altında salıverilmek suretiyle diğer şüpheliler hakkında da gerek salıverme, gerekse diğer adli işlemlerin devamı suretiyle hali hazırda soruşturmalar yürütülmektedir. Bu rakamlar aradan geçen zaman zarfında adliyemizin üstün gayret ve çaba ile çalıştığını umarım gösteriyordur" diye konuştu. (DHA)

        DENİZLİ'DE 18 EMNİYET PERSONELİ TUTUKLANDI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında şube müdürü ve amirlerin de bulunduğu 18 emniyet personeli tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 26 emniyet personeli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Hakim karşısına çıkartılan şüphelilerden 18i tutuklanırken 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin telefonlarında FETÖ/PDY mensuplarının kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı "ByLock" programının kurulu olduğu belirtildi. (AA)

        REKLAM

        İZMİR MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONDA 22 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

        İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraçın da bulunduğu 22 kişi adliyeye çıkarıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 64 kişiden 22si İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

        Aralarında İzmir ve Diyarbakırda valilik yapan Cahit Kıraç, akademisyen ve üniversite çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler, İzmir Adliyesine sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmazın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesirde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekinin de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 6sı tutuklanırken 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        REKLAM

        BATMAN SASON İLÇE EMNİYET AMİRİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Batman'ın Sason İlçe Emniyet Amiri A.Ö., görevden uzaklaştırıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde, Sason İlçe Emniyet Amiri A.Ö. görevden uzaklaştırıldı. (İHA)

        DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE 39 KİŞİNİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'de açmış oldukları FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 39 personelin kurumları ile ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

        Devlet kurumlarının içine sızan ve FETÖ terör örgütüne üyeliği mensubiyeti bağlılığı ve irtibatı tespit edilen personellerle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'den bugüne kadar 39 personelin ilişkisi kesildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'de yürütülen soruşturmalar kapsamında bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi'ndeki 6 personelden 3'ü açığa alınıp, 3 personelin de hizmet akdi sona erdirildi. Bugünkü soruşturma ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilişkisi kesilen personel sayısı 24 oldu.

        Aynı şekilde DESKİ'den de 4 personelden 2'si açığa alınıp, 2'sinin hizmet akdi sona erdirildi. DESKİ'deki toplam sayı ise 15 oldu.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'de açmış oldukları soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 39 personelin kurumları ile ilişkilerinin kesildiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "FETÖ ile en ufak irtibatı olan kimsenin kurumlarımızda yeri yok. Bu konuda kararlıyız ve temizlik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

        15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu gibi görünen ihanet çetesi FETÖ'nün gerçekleştirmeye çalıştığı alçak girişimin Türk milletinin iradesi ile püskürtüldüğünü kaydeden Başkan Zolan, "Milli irademize kast eden tüm hainlere karşı mücadelemiz her yerde devam edecektir. Vatanına ihanet eden bu alçak terör örgütü ile bağlantısı olanların hiçbir zaman kurumlarımızda barınmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. (İHA)

        REKLAM

        BOLU OPERASYONUNDA 6 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 akademisyen tutuklanırken, 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan 14'ü akademisyen 16 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 6'sı tutuklanırken 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bolu'da 18 öğretmenin tutuklanmasının ardından son iki günde tutuklananların sayısı 24'e yükseldi. (İHA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTINA ALINAN 28 BELEDİYE PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 belediye personeli adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 28 belediye çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların sağlık kontrolüne getirilişi sırasında polisler ile şüphelilerin yakınları arasında kısa süreli tartışma yaşandı, 1 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 27 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 32 belediye çalışanından 28'i gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan 4'ünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı. (AA)

        GİRESUN'DA 44 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'na karşı yürütülen soruşturma kapsamında Giresun genelinde toplam 268 kişinin tutuklanırken, 44 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile 6415 sayılı kanuna muhalefet suçlarından il genelinde 268 kişinin tutuklandığını, 89 kişiye adli kontrol uygulandığını ve 44 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldığı açıklandı.

        Giresun Merkezde 175, Tirebolu ve Şebinkarahisar'da 28'er, Dereli'de 14, Bulancak'ta 12, Espiye'de 6 ve Görele'de 5 kişi tutuklandı. Merkez ilçede 69, Tirebolu'da 11, Şebinkarahisar'da 6, Bulancak'ta 2 ve Görele'de 1 kişi adli kontrol altına alındı. Diğer yandan, Merkez'de 34, Tirebolu'da 11, Şebinkarahisar'da 7, Bulancak, Espiye ve Görele'de 1'er şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. (İHA)

        REKLAM

        EDİRNE'DE GÖZALTINA ALINAN 30 ÖĞRETMENDEN 8'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 öğretmenden 8'i daha adliyeye sevk edildi.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan öğretmenlerden bazılarının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 8 zanlı, daha sonra adliyeye gönderildi. Gözaltında bulunan 14 öğretmenin emniyette işlemleri sürüyor.

        Bu arada dün adliyeye sevk edilen 8 öğretmenden 5'i savcılıktaki işlemlerinin ardından, 3'ü ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince serbest bırakılmıştı. (AA)

        KARS'TA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA BİR KİŞİ YAKALANDI

        REKLAM

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde aranan bir kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Sarıkamış ilçesi Karakurt köyünde, yolda uygulama yapan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Erzurum'dan Kars'a gelen bir yolcu otobüsünü durdurarak, yolcuların kimliğini kontrol etti.

        Kontrolde, "FETÖ üyesi olmak" suçundan arandığı belirlenen yolcu M.D. gözaltına alındı.

        Jandarma görevlilerince polis ekiplerine teslim edilen M.D, işlemlerinin yapılması amacıyla, Kars İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        AMASYA MERZİFON'DA İŞADAMLARININ DA ARALARINDA BULUNDUĞU 10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sağlık çalışanları ve iş adamlarının aralarında olduğu 10 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Merzifon Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. (AA)

        REKLAM

        DİYARBAKIR'DA BUGÜNE KADAR 521 KİŞİ TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 521 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 4 başsavcı vekili ve 12 savcı tarafından, "Anayasayı ihlal, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

        Soruşturmalar kapsamında bin 230 kişi hakkında başlatılan işlemler sonucunda 521 kişi tutuklanırken, 382'si adli kontrol hükümlerince olmak üzere 593 kişi serbest bırakıldı.

        59 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, gözaltına alınan 57 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        REKLAM

        ANTALYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 30 SENDİKA YÖNETİCİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 6'sı kadın 30 Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) yöneticisi adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılı ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz pazartesi sabaha karşı Aktif-Sen Antalya Şubesi yönetim kadrosuna yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 6'sı kadın 30 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 30 kişi sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, Aktif-Sen Antalya Şube Başkanı Erdoğan P. ise 27 Temmuzda ki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (İHA)

        REKLAM

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 15 İŞ ADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 15 iş adamı adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kentteki bazı iş adamlarının ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Operasyonda S.Ç, M.K, A.A, F.K, İ.D, M.A, Ö.D, S.U, T.P, V.Y, H.T, İ.Y, H.H.K, S.G ve O.Ö. gözaltına alındı.

        Yakalanan şüpheliler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından, yoğun güvenlik önlemi altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        REKLAM

        ŞANLIURFA'DA 31 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Şanlıurfa'da, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında doktor ve muhasebecilerin de bulunduğu 31 kişi, adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında doktor ve muhasebecilerin de bulunduğu 31 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. (DHA)

        İZMİR'DE TUTUKLANAN İNFAZ KORUMA MEMURU CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan bir infaz koruma memuru cezaevinde ölü bulundu.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında infaz koruma memurlarına yönelik operasyon yapılmıştı. Dün tutuklananlar arasında bulunan ve İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Ömer Ç., cezaevinde ölü bulundu.

        Otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen Ömer Ç.'nin ölüm nedeni konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. (İHA)

        REKLAM

        KOCAELİ'DE 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 11 emniyet şube müdürü adliyeye sevk edildi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ/PDY'ye bağlı askerlerin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Kocaeli'de yapılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında aralarında emniyet şube müdürlerinin yer aldığı 11 kişi gözaltına alınmıştı. FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları şüphesi ile gözaltına alınan ve aralarında emniyet şube müdürlerinin yer aldığı 11 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarıldı. (İHA)

        KONYA EREĞLİ'DE 16 ÖĞRETMENDEN 9'U TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 öğretmenden 9'u tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ereğli'de gözaltına alınan 16 öğretmenin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 16 öğretmenden 5'i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan 11 zanlıdan 9'u tutuklandı, 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ÇANKIRI ELDİVAN KAYMAKAMI İNALTEKİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Eldivan Kaymakamı İnaltekin, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

        İnaltekin, vali yardımcılarının daha önce görevden alınması nedeniyle vali yardımcı vekilliği görevini de yürütüyordu.

        Çankırı'da daha önce 2 vali yardımcısı ile Bayramören ve Orta Kaymakamları da açığa alınmıştı. (AA)

        REKLAM

        KONYA'NIN ILGIN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ORAL TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Konya'nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 27 Ağustos'ta gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Oral hakkında verilen karara, savcılık itiraz etti.

        Gözaltına alınan Oral, işlemlerinin ardından tekrar adliyeye sevk edildi. Oral, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 25 Ağustos Perşembe günü FETÖ ile bağlantısı tespit edilen Oral'ın partiyle ilişkisinin kesildiğini bildirmişti. (AA)

        ADANA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GÖREVLİ 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli 6 kişi tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan, 6 kişi tutuklandı.

        Mahkeme, 3 kişi hakkında adli kontrol kararı verdi. (AA)

        KAPATILAN DERNEĞİN 18 ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

        Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 18 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından kapatılan Gül Eğitim Kültür ve Çevre Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 18 üyesi, polis ekiplerince yakalandı.

        REKLAM

        Zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Bu arada polis ekiplerinin, dernek üyelerinin ev iş yerlerinde de arama yaptığı öğrenildi. (AA)

        AĞRI'NIN ELEŞKİRT VE HAMUR KAYMAKAMLARI AÇIĞA ALINDI

        Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, kentte görevli 2 kaymakam açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, kentte FETÖ yapılanmasının ortaya çıkartılması ve örgütle irtibatlı kişilerin saptanması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca adli yönden, bazı kurumlarca da idari yönden başlatılan soruşturmalar sürüyor.

        Soruşturmalar çerçevesinde, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay ve Hamur Kaymakamı Cüneyt Manisa açığa alındı. (AA)

        KAYSERİ'DE 42 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 42 polisten 31'i yakalandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan aralarında rütbelilerin de bulunduğu 42 polisin, "Bylock" isimli program kullanıcısı oldukları tespit edildi.

        Haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanması için 100 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan 31 polis, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAYSERİ MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile irtibatı olduğu için kapatılan kurumların 91 yöneticisine yönelik Kayseri merkezli 6 ilde başlatılan operasyon kapsamında, aralarında eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

        Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle daha önce kayyum atanan 9 şirketin bünyesinde faaliyet gösteren 25 ilk, orta ve lise seviyesinde özel okul ile 18 kız ve erkek öğrenci yurdunun olduğu belirlendi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca bu kurumların şirket yöneticileri, okul ve yurt müdürleri hakkında "Terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanı" suçundan soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 91 şüphelinin yakalanması için Kayseri merkezli Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat'ta 300 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

        REKLAM

        Operasyonda, aralarında eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmeye başlandı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan örgütün sözde "Kayseri imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 67 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        BOLU'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 26 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 18 öğretmen ve 6 akademisyen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye çıkartılan öğretmen, akademisyen ve iş adamlarının bulunduğu 44 kişiden, 18'i öğretmen, 6'si akademisyen olmak üzere 24 kişi tutuklandı.

        REKLAM

        8 öğretmen, 8 akademisyen ve 2 iş adamı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 akademisyen de savcılık tarafından salıverildi.

        Bu arada tutuklanan öğretmenlerden 18'inin cep telefonlarında FETÖ üyelerinin mesajlaşmak için kullandığı "By Lock" programının bulunduğu ve bunlarda bazı yazışmaların olduğu öğrenildi. (AA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ 16 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 44 ŞÜPHELİDEN 16'SI GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Elazığ merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen 4 öğrenci yurdunun ortakları, müdürleri ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında soruşturma başlattı.

        REKLAM

        Gözaltı kararı verilen 44 şüphelinin yakalanması amacıyla Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda Elazığ, Bursa, Gaziantep, Hatay, Malatya, İstanbul, Van, Muş, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Düzce ve Siirt'te belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 16 zanlı gözaltına alındı, 28 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        BURDUR'DA GÖLHİSAR VE ÇELTİKÇİ KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 2 kaymakam görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ soruşturma kapsamında, Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı ve Çeltikçi Kaymakamı Ahmet Tahsin Onat, açığa alındı. (AA)

        Muhammed Yasin Kırcı
        Muhammed Yasin Kırcı

        SİVAS ZARA VE KAYSERİ YAHYALI KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        REKLAM

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamı Metin Esen ile Sivas'ın Zara ilçesi Kaymakamı Fehmi Likoğlu açığa alındı.

        İki yıldır Yahyalı'da görev yapan Esen'in yerine, Develi Kaymakamı Murat Duru vekalet edecek.

        Açığa alınan Zara Kaymakamı Likoğlu'nun yerine ise İmranlı Kaymakamı İshak Çınar'ın vekalet edeceği öğrenildi. (AA)

        ARDAHAN'DA 13 POLİS FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Ardahan'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 emniyet mensubundan 13'ü tutuklandı.

        Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ve aralarında 4. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 14 polis memuru adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4. sınıf emniyet müdürü, 4 komiser, 4 komiser yardımcısı, 1 baş komiser ile 3 polis memuru olmak üzere, 13 emniyet mensubu tutuklandı.

        Bir polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        KARAMAN SARIVELİLER İLÇE KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        Karaman'ın Sarıveliler İlçe Kaymakamı Ali Öner FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sarıveliler İlçe Kaymakamı Ali Öner'in dün akşam saatlerinde açığa alındığı öğrenildi. Kaymakam Ali Öner ile ilgili soruşturma ve incelemenin sürdüğü belirtildi. (İHA)

        KARAMAN'DA MERKEZLİ OPERASYONDA 29 KİŞİDEN 10'U ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman merkezli dört ilde FETÖ şirketlerinde çalışanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alına 29 kişiden ifadeleri tamamlanan 3'ü kadın 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Gaziantep, Hatay ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 39 çalışandan 29'u sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 29 kişiden 3'ü kadın 10 kişi sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı. 19 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenirken, 10 kişiyi ise yakalama çalışmaları halen devam ediyor.

        Gözaltına alınan bazı FETÖ çalışanlarının evlerinde 1 dolar ile Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap ve örgüte ait dergiler ele geçirilmişti. (İHA)

        REKLAM

        ELAZIĞ'DA FETÖ OPERASYONU: 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da, darbe girişiminini ardından FETÖ/PDY'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen, yurt görevlisi ve müteveli heyeti üyelerinin bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

        Elazığ'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, aralarında öğretmen, yurt görevlisi ve mütevelli heyeti üyelerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde 40 eve eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 40 kişi, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheli 40 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KIRIKKALE'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        Kırıkkale'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında 'emniyet il imamı' olduğu iddia edilen Erdem Ayyıldız'ın da olduğu 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Diş hekimi olan, aynı zamanda FETÖ'nün 'emniyet il imamı' olduğu iddia edilen Erdem Ayyıldız, Kırıkkale MKE Kurumu'nda işçi olarak çalışan ve açığa alınan Mesut Z., Metin C., Yılmaz D. ve Sabri Ö., başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alındı. İfadelerinin tamamlanmasının ardından 5 şüpheli Adliye'ye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Hacılar Beldesi'nde bulunan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Kırıkkale'de FETÖ ile ilgili olarak gözaltında bulunan bölge imamlarının soruşturmasının devam ettiği bildirildi. (DHA)

        MERSİN MUT'TA 3 KOMİSERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Mut ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, 2 komiser ve 1 komiser yardımcısı olmak üzere toplam 3 kişiden, 2'si tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Mut Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen, 2 Komiser ve 1 Komiser yardımcısından H.H.K. ve U.Ö. tutuklanarak Silifke cezaevine gönderildi. Y.K. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (İHA)

        REKLAM

        ZONGULDAK EREĞLİ'DE FETÖ OPERASYONU: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında yapılan operasyonda ikisi ERDEMİR işçisi, 3'ü esnaf toplam 5 kişi gözaltına alındı.

        Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri sabah saatlerinde FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bazı ev ve iş yerlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda esnaflar İlyas U. İle eşi Yasemin U., Tuncay G., Erdemir işçileri Niyazi D. ve Turhan B. gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Türk Telekom Batı Karadeniz Bölge Bayii ve Kdz. Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hakan Mısırlı'nın ise şehir dışında olduğu ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        Polis ekipleri şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaparken bazı dokümanlar, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el koydu. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        REKLAM

        "MANİSA'NIN ESKİ İMAMLARI" OLDUĞU BELİRTİLEN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Manisa merkezli düzenlenen operasyonda örgütün "Eski Manisa il imamları" yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ve örgütün yöneticilerine yönelik operasyonda, Mesut Y. Manisa'da, Mehmet E. ise İzmir'de gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Sorgulanmak üzere emniyete götürülen ve Manisa'da daha önce görevlendirilen "İl imamı" oldukları belirtilen Mesut Y. ve Mehmet E'nin, örgütün kendi aralarında mesajlaşmak için telefonlarına kurdukları Bylock programını kullandıkları tespit edildi.

        REKLAM

        Manisa'da, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, il imamı olduğu belirtilen Şemsettin Ayyıldız tutuklanmıştı. (AA)

        BİLECİK PAZARYERİ KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        Bilecik'in Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, FETÖ soruşturması kapsamında dün saat 17.00'de açığa alındı.

        1982 Amasya/Göynücek doğumlu olan İbrahim Özdel, Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı görevindeyken 2 Ağustos 2015 tarihinde Pazaryeri Kaymakamlığı görevine getirilmişti. Öte yandan Özdel'in, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar'ın yerine de vekaleten baktığı ve 2 ilçenin de şu an kaymakamı olmadığı öğrenildi. (İHA)

        ANTALYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 30 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çoğunluğunun şifreli haberleşme sistemi ''ByLock'' programını kullandıkları öne sürülen, 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından, adliyeye sevk edilen 30 zanlının, Cumhuriyet Savcılığındaki ifade işlemlerine başlandığı öğrenildi. (AA)

        ARDAHAN'DA GÖZALTINA ALINAN 14 EMNİYET PERSONELİNDNE 13'Ü TUTUKLANDI

        Ardahan'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 emniyet mensubundan, 13'ü tutuklandı.

        Ardahan'da FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında 4. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 14 polis memuru gözaltına alındı.

        Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan polisler, adliyeye sevk edildi.

        "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan" ifadeleri alınan bir 4. sınıf emniyet müdürü, 4 komiser, 4 komiser yardımcısı, 1 başkomiser ile 3 polis memuru olmak üzere, 13 emniyet mensubu tutuklandı.

        REKLAM

        Bir komiser yardımcısı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        DÜZCE'DE FETÖ SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi.

        Gözaltına alınan zabıt katipleri A.E, K.B, M.E.T, Y.D, N.Ş., Kaloriferci M. D, İcra Katibi E.S., Sosyologlar H. T., O.K., Düzce Üniversitesinde memur İ. B., Mübaşir R. A., İcra Müdür Yardımcısı M.K. emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye çıkarıldı.

        Gözaltı kararı bulunan mübaşir Ö.K'nın ise firarda olduğu öğrenildi. (İHA)

        MANİSA'DA ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ VE 11 AVUKAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski MHP milletvekili Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 12 avukat adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Ağustos'ta gözaltına alınan eski baro başkanı ve milletvekili Balkız ve 11 avukatın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye götürüldü.

        7 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili seçilen Balkız'ı partisi, 1 Kasım'da aday göstermemişti.

        Bu arada soruşturma kapsamında Balkız ve bazı avukatların mal varlıklarına tedbir konulmuştu. (AA)

        ZONGULDAK EREĞLİ'DE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında biri kadın beş kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı altı kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

        Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan işçiler T.B ve N.D, esnaf İ.U ve eşi Y.U ile T.G, gözaltına alınırken, adresinde bulunamayan H.M'yi yakalama çalışmaları devam ediyor.

        REKLAM

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bilgisayar ve çeşitli evraka el konuldu. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 207 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 207 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Valiliğinden edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz tarihinden itibaren il genelinde 783 kamu görevlisinin açığa alındığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında ise 145 kamu görevlisi, 62 esnaf ve vatandaş olmak üzere 207 kişi tutuklandı. (İHA)

        MUĞLA FETHİYE'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 5 KİŞİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında 1 öğretmen, 1 gümrük memuru ve 3 Fethiye Adliyesi'nden görevlilerin de bulunduğu 5 şüpheliden 3'si tutuklanırken, 2'side adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Fethiye Adliyesi'nde görevli 3 kişi, 1 öğretmen, 1 gümrük memurundan oluşan 5 kişi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonar. A,K (32), M,S (32), ile K,G (32) FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı. H.Ö (26) ve F,G (30) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        KAYSERİ TİCARET ODASI ESKİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri Ticaret Odası Meclis Eski Başkanı Mehmet Filiz, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındı.

        Kayseri'deki daha önce gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve bu nedenle üyelerin isteği üzerine, en son Mart ayındaki KTO Olağan Meclis Toplantısına başkanlık eden, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındı. (İHA)

        KAYSERİ'DE 133 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

        Kayseri polisi tarafından FETÖ/PDY'ye üye oldukları, terörizme finans sağladıkları, Bylock sistemini kullandıkları iddialarıyla 42'si polis, 91'i sivil, aralarında firari FETÖ'nün Kayseri İmamı Sıtkı Baş ile KTO eski meclis başkanı Mehmet Filiz'in de bulunduğu Kayseri merkezli 5 ilde 133 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Polis bu kişilerden Mehmet Filiz'i gözaltına aldı.

        REKLAM

        Kayseri merkezli operasyon kapsamında Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat'ta bugün sabah saatlerinde 400 polisle gözaltılar yapıldı. OHAL kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı oldukları belirlenen, vakıf, dernek, eğitim kurumları ve yurtlar gibi kuruluşların milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Kayseri'de daha önce kayyum atanan 9 şirket bünyesindeki 25 ilk, orta ve lise seviyesindeki özel okul, 18 kız ve erkek yurdu yöneticilerine, okul ve yurt müdürlerine yönelik Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY örgütüne üye olmak ve terörizme finansman sağlamak suçundan yakalama kararı alındı. Yürütülen soruşturma nedeniyle bugün Kayseri, Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat'taki 91 kişi hakkında yakalama ve evlerinde arama başlatıldı. Bu arada, FETÖ/PDY kapsamında daha önce açığa alınan Bylock kullanıcısı çeşitli rütbelerdeki 42 polis hakkında da yakalama, arama, gözaltı operasyonu başladı. Polisler dışında, haklarında yakalama kararı bulunan 91 şüpheli şöyle:

        ''Firari FETÖ Kayseri İmamı Sıtkı Baş, Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) eski Meclis Başkanı firari Mehmet Filiz, Abdi Yücel, Abdulkadir Çelik, Ahmet Doğan, Ahmet Duran, Ahmet İnaç, Ali Köksal, Ali Yıldırır, Ali Şan İncetan, Aydemir Başak, Ayhan Can, Aytekin Karamıh, Bahri Alper Tonga, Bayram Polat, Bayram Yürek, Bilal Karakuş, Cihat Dinçel, Cüneyt Gazezoğlu, Davut Ece, Ebru Ocak, Ercan Yalçın, Erdal Öğülmüş, Erhan Topçuhasanoğlu, Ersin Kıranatlıoğlu, Fatih Demirci, Fatih Setenci, Fatih Şık, Gamze Ev, Gazi Ocak, Güner Güzel, Gürhan Eraslan, Hadi Yağmur, Hanefi Davarcı, Hasan Kutlu, Havva Armutoğlu, Hayrettin Kaya, Hayrullah Hızcan, Hidayet Bilgiç, Hüseyin Arı, İbrahim Kılıç, İbrahim Şenkalp, İlhan Niyazioğlu, İlyas Kartal, Kamil Köksal, Keziban Yüce, Mahmut Taktak, Mehmet Atarer, Mehmet Aydemir, Mehmet Cingil, Mehmet Fındık, Mehmet Havesli, Mehmet Zahit Saraç, Mehmet Zengin, Merve Yıldırım, Muhammet Açıkgöz, Mustafa Cindoruk, Mustafa Çöplü, Mustafa Doğanbaş, Mustafa Murt, Münir Demirezen, Mustafa Tütüncü, Nadire İbiş, Nazif Kent, Necmi Somtaş, Nesim Atan, Nihal Güner, Nihat Gündoğan, Nurettin Yıldırım, Oğuz Umucu, Orhan Kayaoğlu, Orhan Tritioğlu, Osman Tiritoğlu, Orhan Topçuhasanoğlu, Ramazan Keloğlan, Salih Öngül, Sefa Ünlü, Selçuk Başak, Selma Kaya, Serdal Karakurt, Seyit Ali Kaban, Sinan Yıldırım, Süleyman Ceviz, Şuayp Karataş, Taha Keskin, Tahsin Soytürk, Tayfur İlecan, Ümit Gökçe, Yakup Peker, Yavuz Karagöz ve Yusuf Türker.'' (DHA)

        REKLAM

        ANTALYA'DA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında 19 kişi tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve 3 grup halinde adliyeye sevk edilen 28 kişiden 19'unun tutuklandığı bildirildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Antalya Adliyesinde görevli adalet personeli olan şüphelilerden 10 kişi gözaltına alınmış olup, kolluk işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmesi, 5 kişi hakkında ise TCK 314/2 maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Sorgulamanın ardından şüpheli H.I. hakkında TCK 314/2 maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmasına karar verilerken S.G., D.A.Ç., Ç.Ç., A.T., T.G., S.B., N.S., M.Ö. ve A.Y.Ç hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir."

        Memur, şoför, doktor, sağlık memuru, ebe, laboratuvar teknisyeni, laboratuvar teknikeri, veteriner hekim, teknisyenden oluşan şüphelilerden 14 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Kolluk işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra 14 kişi hakkında TCK 314/2 maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Şüpheliler B.Y., G.T., H.Y., Ö.Ö., S.Ç., A.G., R.A., A.M., M.M.T., M.R.Ç., M.E., T.D., E.D. ve M.C. Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. İçerisinde uzman çavuş, astsubay, Antalya Valiliğinde memur olan şüpheliler H.T., N.B., N.Ç. ve R.S. de Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir" denildi. (İHA)

        REKLAM

        İZMİR ALİAĞA'DA 4 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        İzmir'in Aliağa ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantılı kişilere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda cemaatin ''ablaları'' olduğu iddia edilen M.Y. (32), E.K. (51), F.T. (43) ve S.G. (42) gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan M.Y, E.K. ve F.T. ''silahlı terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı.

        S.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DAKİ FETÖ OPERASYONLARINDA BUGÜNE KADAR 3 BİN 26 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        REKLAM

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 3 bin 26 kişinin açığa alındığı, 759 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

        Konya Valisi Yakup Canbolat, 01 Eylül 2016 tarihi itibariyle Konya'da FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle yasal işlem yapılan kişi sayılarını açıkladı. Vali Canbolat yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak; açığa alınan kişi sayısı toplam 3 bin 26, tutuklanan kişi sayısı toplamı 759'dur. İlgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edilmektedir" dedi. (İHA)

        KONYA AKŞEHİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, daha önce açığa alınan Akşehir İlçe Emniyet Müdürü ile 2 öğretmen tutuklandı.

        Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce açığa alındıktan sonra gözaltına alınan Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik ile öğretmenler Osman Tarhan ve Muhammet Yaşar'ın, polisteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen İlçe Emniyet Müdürü Çelik ile öğretmenler Tarhan ve Yaşar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        SAMSUN SALIPAZARI KAYMAKAMI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Samsun'un Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

        REKLAM

        Samsun'un Salıpazarı İlçesi'ne 2013 tarihinde kaymakam olarak atanan evli 1 çocuk babası 32 yaşındaki İskender Çolak, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Konyalı olan Kaymakam İskender Çolak, 2012 yılında Paris Başkonsolosluğu'nda Dış Temsilcilik stajının ardından 2013 yılındaki Kaymakamlık Kursu'nun tamamlayıp aynı yıl Salıpazarı Kaymakamı olarak göreve başladı. (DHA)

        ADANA'DA 8 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Adanada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 avukat gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan avukatların adreslerine operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 8 avukat gözaltına alınırken bir avukatın ise evinde bulunamadığı öğrenildi.

        Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE 96 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 96 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

        REKLAM

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarıyla ilgili yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, il merkezi ile ilçelerde kamu ve özel kurumlarda görev yapan toplam 96 kişinin tutuklandığı, 118 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiği, 21 kişinin gözaltında olduğu belirtildi.

        Açıklamada, tutuklananlardan 28inin hakim-savcı, 12sinin değişik rütbelerde askeri personel, 9unun değişik rütbelerde polis memuru, 47sinin kamu ve özel teşebbüsteki diğer meslek gruplarından olduğu kaydedildi.

        Açıklamada, soruşturmaların çok yönlü devam ettiği vurgulandı. (AA)

        KOCAELİ'DE GÖZALTINA ALINAN 25 EMNİYET MENSUBUNDAN 24'Ü TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 emniyet mensubundan 24'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görevli polis memuru, komiser ve başkomiserlerin aralarında bulunduğu 25 şüpheliden 24u tutuklandı, 1i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılardan bazılarının, kentte aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya çalışanlarının da bulunduğu 63 kişiyi "usulsüz dinledikleri" iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları öğrenildi. (AA)

        REKLAM

        ŞANLIURFA'DA GÖZALTINA ALINAN 32 KİŞİDEN 22'Sİ TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'dada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 32 kişiden 22si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamları ile doktorların da bulunduğu 32 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 22si tutuklandı, 10 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 MKEK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Kırıkkalede, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün "emniyet abisi" olduğu belirtilen bir kişi ile Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanı 4 kişi tutuklandı.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, örgütün "emniyet abisi" olduğu öne sürülen Erdem Ayyıldız ve 4 MKEK çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ayyıldız, 20 Ağustosta Erzincanda gözaltına alınmıştı. (AA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTI KARARI VERİLEN 42 POLİS İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

        Kayseride, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 42 polis için operasyon başlatıldı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan aralarında rütbelilerin de bulunduğu 42 polisin "Bylock" isimli program kullanıcısı oldukları tespit edildi.

        Haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanması için 100 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan polisler, sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmeye başlandı. (AA)

        REKLAM

        BOLU'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA 18 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 26 öğretmenden 18'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlarda Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan 26 öğretmen ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin sonrasında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 26 öğretmenden Niyazi Küçük, Yusuf Yüzden, Recep Batur, Nadir Akdemir, Mustafa Güneş, Kadir Özkangül, İrfan Çalışır, Halil İbrahim Atilla, Fatih Yaman, Fatih Özdemir, Faruk Duran, Abdurrahman Emel, Dursun Yalçın, Dilek Eker, Bilgin Çelik, Hidayet T., İmdat K. ile ismi öğrenilemeyen bir öğretmen tutuklandı. Mahkeme diğer 8 öğretmenin ise adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar verdi.

        Tutuklanan 18 öğretmenin cep telefonlarından FETÖ üyelerinin mesajlaşmak için kullandığı By Lock programının çıktığı ve bazı yazışmaların bulunduğu ifade edildi. (İHA)

        REKLAM

        MUĞLA MARMARİS'TE SERBEST BIRAKILAN MEMUR SAVCININ İTİRAZI SONUCU TUTUKLANDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan memur, savcının bir üst mahkemeye itirazının ardından, mahkemece tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Aksaz Deniz Üs Komutanlığında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, dinlenme tesisinde görevli sivil memur İ.Ç'yi (43) FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki sorgusunun ardından, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Savcının bir üst mahkemeye itirazının ardından, Dalaman'da gözaltına alınarak, Marmaris Adliyesi'ne sevk edilen İ.Ç, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. (AA)

        REKLAM

        MANİSA TURGUTLU'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisanın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Fatih Alakuş, Mehmet Gümüş, Fatih Hızal, Haluk Acar, Ali Saçalan, Necmi Doğramacı, Ziya Çakar ve Mustafa Sait Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılık sorguları tamamlanan bu kişiler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkeme tarafından tutuklanan 8 şüpheli, daha sonra cezaevine götürüldü. (AA)

        SAKARYA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da FETÖ kapsamında adliyeye sevk edilen 10 şahıstan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. FETÖ kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü H.İ.K., komiser yardımcısı Y.E., Veteriner T.Ö., Öğretmen A.A., G.K., S.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan polis memuru M.K., gazete dağıtıcısı M.D., Öğretmenler E.T., M.K. adli kontrol şartıyla ile serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        İSTANBUL'DA ADLİYELERDE GÖREVLİ 371 PERSONELDEN 365'İ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki adliyelerde görev yapan 91 kişi, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, İstanbul'daki 9 adliye ile ceza infaz kurumlarında görevli toplam 371 personel hakkında gözaltı kararı alındığı ortaya çıktı. Bu kişilerden 365'i gözaltına alınırken, 6'sının yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na farklı günlerde sevk edilen şüphelilerden 91'i, "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Şüphelilerden 162'si adli kontrol şartıyla, 4'ü ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 108 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        REKLAM

        İstanbul'da gözaltına alınanların adliyelere göre dağılımı şöyle:

        ''Anadolu Adalet Sarayı ve Beykoz Adliyesi'nde, 79 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 38'i tutuklandı, 41'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Anadolu Yakası Ceza İnfaz Kurumları'nda 44 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü tutuklandı, 10 kişi adli kontrol ile serbest kaldı. Bakırköy Adliyesi'nde 39 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 8'i tutuklandı, 31'i ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Bölge İdare Mahkemesi'nde 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 4 kişi ise salıverildi. Büyükçekmece Adliyesi'nde 21 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 8'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Adalet Sarayı ve Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde 119 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 3'ü tutuklandı, 60'ı adli kontrol ile serbest kaldı. Küçükçekmece Adliyesi'nde 33 kişi gözaltına alındı. şüphelilerden 27'si tutuklandı. Silivri Adliyesi'nde 29 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 16'sı serbest kaldı.''

        Emniyette sorguları süren 108 kişinin ilerleyen günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ