Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar! 25 Eylül 2016 Pazar

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 25 Eylül 2016 Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        WASHİNGTON SİLAHLI KUVVETLER ATAŞESİ TUĞGENERAL YAVUZ ÇELİK TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Washington Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Yavuz Çelik, yeniden çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        FETÖ'nün 15 Temmuzdaki darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında verdiği ifadenin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çelik, Anayasal Suçları Soruşturma Bürosunca yeniden ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı.

        Soruşturmayı yürüten savcının talebi doğrultusunda, 9. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Çelik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Darbecilerin sözde atama listesinde, adı göreve devam edecekler arasında bulunduğu iddia edilen Çelik’in, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığı, savunmasında suçlamaları reddettiği öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Ereğlide aralarında esnaf, iş adamları ve belediye meclis üyesinin bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        OMÜ'DE 77 PERSONEL FETÖ'DEN AÇIĞA ALINDI

        Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla hakkında inceleme başlatılan 110 personelden 77'si açığa alındı.

        OMÜ, FETÖ kapsamında açığa alınan ve memuriyetten çıkarılan personeller hakkında yazılı açıklamada bulundu. FETÖ ile ilgili personellerin, oluşturulan komisyonlar eşliğinde araştırılmaya devam edileceğini bildiren üniversite yönetimi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        "Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanarak milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsü sonrası, terörle mücadele kapsamında FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan üniversitemiz personellerinin tespiti amacıyla başlatılan inceleme süreci süratli ve etkin bir şekilde titizlikle sürdürülmektedir. 23 Eylül 2016 tarihi itibariyle 17 si 'görevden uzaklaştırılarak' 110 personel hakkında daha FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla inceleme başlatılmıştır. Böylece bugüne kadar hakkında inceleme başlatılan personel sayısı 170 olmuştur. İnceleme başlatılan personellerden 77'siyle ilgili 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereği 'görevden uzaklaştırma' kararı verilmiştir (açığa alınmıştır). Akademik personellerden 39'u ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 4. Maddesi gereği işlem yapılması teklifinde bulunulmuş ve 16 personel hakkında 'Kamu görevinden çıkarma' işlemi tesis edilmiştir. Üç idari personel hakkında da üniversite yönetim kurulu tarafından 'kamu görevinden çıkarma' yaptırımı uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon çalışmalarını kapsamlı olarak sürdürecek, edinilen bilgiler ışığında gerekli adımlar hukuki çerçeveden ayrılmadan kararlılıkla atılmaya devam edecektir." (IHA)

        FETULLAH GÜLEN'İN 6 AKRABASI GÖZALTINDA

        Erzurum'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu ilçede kuzenleri ve onların yeğenlerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri Fetullah Gülen'in doğum yeri Pasinler İlçesi Korucuk Mahallesi'ndeki çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ'nün propagandasını yaptıkları öne sürülen Fetullah Gülen'in amcasının çocukları Dursun Yaşar Gülen ve Lütfü İhsan Gülen ile onların yeğeni Ulvi Çelik, Akın Güler, Mutlu Kızıltunç ve Ümit Yaşar Kızıltunç gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (DHA)

        SİVAS'TA 20 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 20 öğretmen gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezi ile ilçelerde gerçekleştirilen operasyonda, 20 öğretmeni gözaltına aldı.

        Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        KARABÜK'TE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslere operasyon düzenlendi.

        Ekipler, Karabük Belediyesinde çalışan S.A, F.K. ve M.A. ile Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli Y.Ş. ve H.Ç. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SAKARYA'DA 39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 39 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında operasyonlar devam ediyor.

        Başsavcılık koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi (KOM) ekiplerince yapılan operasyonlarda aralarında polis, akademisyen, öğretmen, iş adamı, memur ve sivillerinde bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan terör örgütü DHKP-Cye yönelik soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. (AA)

        MALATYA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDNI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 2 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

        Zanlıların sorgusu sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ