Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: Sincar yeni Kandil olma yolunda, müsaade edemeyiz

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu. Obama ile telefon görüşmesinde 'PYD'ye bizim ihtiyacımız yok, sizinle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım' dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda "Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var" mesajını verdi. FETÖ ile mücadelede 'mağduriyet' eleştirilerine ilişkin uyarılarda bulunan Erdoğan,"Yakın arkadaşlarım da içlerinde varsa onlara desleniyorum. Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın" mesajı verdi.Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

        FETÖ 15 Temmuz gecesi 246 vatandaşımızı, 241 diyorlar... O bölgelere gelirken trafik kazalarında şehit olan kardeşlerimizi de dahil ettik.

        15 Temmuz zaferinin sahibi milletin kendisidir. Ben böyle bir milletin mensubu olmaktan Allahıma hamd ediyorum, şeref duyuyorum. Bu millet yeniden Kurtuluş mücadelesini ortaya koydu. Yeniden Seyit Onbaşılarımız ayağa kalktı.

        Bizim sorumluluğumuz daha çok artıyor. Birbirimizi Allah için daha çok seveceğiz. Aramıza nifak sokanlara 'Hep birlikte Türkiye'yiz' diyeceğiz.

        Bugün burada devletimizin şehit yakınlarına, gazilerimize ve yakınlarına atama töreni vesilesiyle buradayız. Bugünkü atama ile birlikte sadece son 2 yıldaki atama sayısı 17 bin 74 kişiyi bulmuştur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları yanında bizim kendilerine sunduğumu imkanların sözü dahi edilemez.

        "Şehit yakınları ve gaziler için en küçük bir eksiklik bizim için kabustur"

        Eskiden şehitlik ve gazilik şartları çok dar tutulmuştu. Biz siviller dahil, tabi afet mağdurları dahi, güvenlik hizmetlerinde çalışırken malul olanlar dahil kapsamı olabildiğince genişlettik. Devletin ve milletin hizmetinde görev yapan herkesin şehit yakınlığı ve gazilik statüsü kazanabilmesini sağladık. Amacımız bu ülkede hiç kimsenin aç kalmamasını, açıkta kalmamasını, herkesin insanca bir hayat sürmesini sağlamaktır. Kıyıda köşede ulaşılamamış insanlar elbette bulunabilir. Ama ilke olarak devlete başvuran ya da devletin ulaştığı hiçbir mağdur vatandaşın ortada bırakılması söz konusu değildir.Hele hele şehit yakınları ve gaziler için en küçük bir eksiklik bizim için kabustur.

        "BUNLAR BİZİM HAREMİMİZE GİRDİLER"

        15 Temmuz darbe girişimi FETÖ'nün devleti gasp etme girişiminin son halkasıdır.15 Temmuz'u başarsaydılar bu darbeyi de allayıp pullayıp pazarlayacaklardı. Şimdi mağdurlar var diyorlar. Kusura bakma, gerçek mağdur, şehidimin yakınlarını gözetmeyeceğim de bunun zeminini hazırlayanları mı gözeteceğim. Bunlar bizim haremimize girdiler. O kadar ileri gittiler ki Pensilvanya'dakinin şah damarından kendilerine daha yakın olduğunu söylediler. Kul'a şah damarından daha yakın olan Allah'tır. Bunlar sapık.

        "YANIMDA MİLLETİMDEN BAŞKA KİMSEYİ BULAMADIM"

        Bu pazarlamacıların alıcıları da zaten hazırmış. Bu yapının gerçek yüzünü anlamak bir hayli güç hale geldi. Bir yanda eğitim gibi hayır gibi çalışmalar öne çıkartılırken diğer yandan örgütün tepesinden aşağı doğru süzülen şüphe yığını pek çoklarını rahatsız etti. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı açık tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda hep 'Bunların bankasına para yatırmayın, dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekip alın' diyordum.

        "FETÖ'NÜN BÜROKRASİ İÇİNDEKİ GÜCÜNÜ KIRMAMIŞ OLSAYDIK..."

        FETÖ'nün ahlaksızca saldırdığı dönemde girdiğimiz seçimlerden zaferle çıktık. 15 Temmuz gecesi görüldü ki FETÖ'nün bürokrasi içindeki gücünü kırmamış olsaydı işimiz çok güç olacaktı. 15 Temmuz bizim, dünyaya ve milletime sesleniyorum. Biz ihanet etmedik. İhanet etseydik, hırsımızla hareket etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri, bizi tutuklamaya gelenleri ormanda yakaladılar. Onları ne yaptılar öldürmediler, yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor.

        "MİLLETİN KARARI ÜZERİNDE BİR KARAR YOKTUR"

        Şimdi benim vatandaşım haklı olarak idam diyor. Ben de vatandaşıma diyorum ki parlamento bunun kararını verir. Parlamento böyle bir kararı alacak olursa bana geldiğinde onarım. Bazı batılılar bize 'Niye idam diyorsun' diyor. Ben de onlara egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyorum. Milletin kararının üzerinde bir karar yoktur.

        "15 TEMMUZ BİR İŞGAL GİRİŞİMİDİR"

        15 Temmuz darbe girişimini düzenleyenlerin ülkede bir iç savaş çıkarmak istedikleri çok açıktır. Bunun için 15 Temmuz'u aynı zamanda bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz.

        "BİRİLERİ 'NİYE DAHA FAZLA MERMİ SIKILMADI' DİYOR"

        Birileri diyor ki bu nasıl darbe? O tanklardan, o tüfeklerden nasıl daha çok mermi çıkmadı? Korkuyu unutmuş, ölümü göze almış insanlara istediğiniz kadar mermi sıkın netice değişmez. Sadece daha çok kan dökülürdü. Bizim milletimizin ölüme bakışı öyle başkaları gibi değildir.

        "YAKIN ARKADAŞLARIMIN İÇERİSİNDE DE VARSA..."

        15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi? O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın.

        "DEAŞ'I RAKKA'DAN BİRLİKTE ATALIM" Çünkü El Bab onların (DEAŞ) önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama'yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı.

        "SİNCAR'IN YENİ KANDİL OLMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

        Bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak'ta, şu anda Kerkük'te, Musul'da, Telafer'de, Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ