Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: 18 adamızda Yunanistan Bayrağı dalgalanıyor

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında şehitler arasında ayrım yapıldığını öne sürerek "Şehitler ve gaziler arasında ayrımı kaldıracak bir kanun teklifini bu hafta TBMM Başkanlığı'na grup olarak vereceğiz" dedi. Hükümete dış politika konusunda yüklenen CHP lideri, "Şangay Beşlisi diyorlar, onu da bilmiyorlar. Şangay Altılısı oldu" dedi. Kılıçdaroğlu, Ege'de Türkiye'ye ait 18 adada Yunanistan Bayrağı dalgalandığını söyleyerek Başbakan Yıldırım'a "Geri alacak mısınız" diye sordu.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Terörü bitiremiyorlar çünkü Türkiye'yi yönetemiyorlar. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi ayrım ihanettir dedim. Açıklama yaptılar. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan hükümet bölücü bir hükümettir. Şehdin anneleri arasında fark var mıdır? Biz bu açıklamayı yaptık koro halinde üstümüze saldırdılar.

        Bedelliden elde edilecek geziler şehit ve gazi ailelerine verilecek dediler, 1 kuruşunu bile vermediler. Havuz gazetesi ve yazarları tek satır yazmadılar. Parayla yazıyorlar, vicdanla değil. Parayla yazı yazıyorsan sen adam değilsin, gazeteci değilsin.Şehit ve gazi ailelerine iş verilecek dediler, şehit ailelerine öteden beri veriyorlardı. Gazi ailelerini bırakın gaziye bile iş vermediler. Beni ziyarete geldi diye gaziyi işten çıkardılar. Bunlarda din de yok, iman da yok, ahlak da yok. "Gazilik sektör" oldu dediler. O askerin nasıl gazi olduğunu biliyor musun, hangi şartlarda o görevi yaptığını biliyor musun? Ankara'da iktidar olanlar kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyor mu, göndermiyorlar. Yandaşları "Şehit ailerine 450 bin lira tazminat, gazilere 6 bin lira aylık veriliyor" diyor. Yok öyle bir şey. Terörle mücadelede şehit ailesine 87 bin lira. 15 Temmuz şehidi ailesine 121 bin lira. Bu ayrıcalık değil midir, şehit şehiddir. Sayın Binali Yıldırım sana soruyorum, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi? KHK'da da ayrıcalık yaptılar. Terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olanlara tanınmayan hak 15 Temmuz gecesi şehit olanlara tanındı. Sayın Yıldırım'a soruyorum; bu kararnameyi imzalarken vicdanın neredeydi, elin titremedi mi? Şehitler arası ayrım yapmak ihanettir.Derik Kaymakamı'nın çocukları 15 Temmuz şehitlerine sağlananların imkanlarından yararlanamayacak. AKP'nin Özalp Başkan Yardımcısı da.

        ŞEHİTLER İÇİN TEKLİF

        Sayın Binali Yıldırım'a çok açık ve çok net bir çağrıda bulunuyorum. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun. Şehitliğin ne kadar önemli olduğunu, gazilerin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum sen de biliyorsun. Şehitler ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ben de biliyorum sen de biliyorsun. Gel, el ele verelim. Biz kanun teklifi hazırladık. Siz de kanun teklifi hazırlayın. Bu kanun teklifini ortak imzayla parlamentoya getirelim. Şehitler arasında yapılan bu ayrımı, bu ayıbı hep birlikte kaldıralım. Sayın Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum. Gelirse başımızın üstüne gelmezse bunu Genel Kurul'a indireceğiz. Bütün şehit ailelerine sesleniyorum. Bu ülkenin onurusunuz. Sizin onurunuzu kurtarmak bize düşen bir görevdir. Bu görevi biz yerine getireceğiz.

        ŞANGAY BEŞLİSİ

        Türkiye demokrasisini geliştiren bir ülkedir. Şangay Beşlisi diyorlar, bunlar onu da bilmiyor. Şangay Altılısı oldu. Özbekistan da üye oldu, altılı oldu. Bunlar onu bile bilmiyor. Dış politikayı bilmiyorlar, ülkeyi nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar. Türkiye süratla bir batağın içine gidiyor.

        EGE'DEKİ ADALAR

        Ege'de egemenliği açıkça Yunanistan'a verilmemiş 18 ada var. 18 adada Yunanistan Bayrağı dalgalanıyor. Bize ait adalar. Yunanistan Bayrağı var. Yunanistan işgal etmiş vaziyette. Bunların dilinden milliyetçilik düşmüyor. Lozan diyorlar, '18 adayı kaybettik' diyorlar. Binali Yıldırım Bey'e soruyorum, 18 adayı geri alacak mısın, almayacak mısın? Milliyetçi misin değil misin?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ