Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Melih Gökçek: "ATO’da 7 düvel Osman’a karşı birleşti"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında, oğlu Osman Gökçek’in kaybettiği Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri, FETÖ eylemleri ve başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

        ‘HİSARCIKLIOĞLU FETÖ’YLE İŞBİRLİĞİ YAPTI’

        ATO seçimlerinde oğlu Osman Gökçek’in kendisinden yardım talebinde bulunmadığını ve yardım etmediğini belirten Gökçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na yüklendi. Hisarcıklıoğlu’nun, Osman Gökçek’i kendisine rakip olarak gördüğünü ve bundan dolayı FETÖ’cülerle işbirliği yaptığını iddia eden Gökçek, “Oğlumu kaybetmiş olarak görmüyorum. 86 oy aldı. Hem de kimlere rağmen... Bu seçimin galibi, Rifat Hisarcıklıoğlu’dur. Osman’a karşı tüm ATO’yu organize eden odur” dedi.

        ‘OSMAN’A AĞABEYLİK YAPARSIN’

        REKLAM

        Seçimlerden önce Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldiklerini belirten Gökçek, şunları söyledi: “Halbuki Rifat’la ben bu seçimden çok önce konuştum. Osman’ın adaylığı gündeme geldiğinde, ‘Bu çocuk sana karşı aday olacak değil. ATO’yu, Ankara’yı sevdiği için bir Ankara tecrübesi yaşamak istiyor ve Ankara’ya da yararlı olacağını düşünüyor. Osman’a ağabeylik yaparsın inşallah’ dedim. Fakat o, Osman’ın kendi yerine aday olacağını düşünmüş. Yakın çevresinden öğrendiğim de bu. Ondan sonra ATO’yu organize ediyor. Benim desteğimle seçilen ve sonra istifa eden Salih Bezci’yi, Büyük Birlik Partisi’nin tüm teşkilatını, il başkanını, teker teker üyeleri arıyor. CHP il başkanı, milletvekilleri açıkça tweet attı. Hani ben yerel seçimlerde demiştim; ‘7 düvel bana karşı birleşti’ diye... ATO’da da 7 düvel Osman’a karşı birleşti. Buna rağmen almış olduğu 86 oy, çok büyük bir şey. Rifat’a hayırlı olsun.”

        ‘YAKIŞIR DEĞİL’

        Gökçek, Hisarcıklıoğlu’nun, FETÖ ile mücadele söylemlerinden dolayı Osman Gökçek’e uyarılarda bulunduğunu, daha sonra da kendisinin FETÖ’cülerle işbirliği yaptığını iddia ederek, Hisarcıklıoğlu’nu dost bildiğini ve seçimlerinde kendisine destek verdiğini söyledi. Gökçek, “İstikbal kaygısıyla gidip FETÖ’cülerle işbirliği yapıp Osman’ı kalkıp seçtirmemen, yakışır değil” dedi.

        ‘OSMANLI TORUNUYUM’

        Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili çelişkili konuşmalar yaptığını savunarak, “Sabah başka konuşuyor, öğleden sonra başka konuşuyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Osmanlı’yı küçümsediğini iddia eden Gökçek, “Biz Osmanlı torunu olduğumuz için gurur duyuyoruz. Ben Osmanlı torunuyum Kılıçdaroğlu, sen kimin torunusun?” sorusunu yöneltti.

        ‘PROVOKASYONA GELMEYİN’

        FETÖ’nün bundan sonraki planlarıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Gökçek şunları söyledi: “Türkiye’yi bundan sonra karıştırmak için birinci yapmak istedikleri iş; Türkiye’de Alevi-Sünni, Türk- Kürt kavgası çıkartmak. Hangisinde başarılı olursa onu yapmak istiyorlar. Vatandaşlarıma sesleniyorum. Allah aşkına bu alçakların provokasyonuna gelmeyin.”

        REKLAM

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ