Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Esenyurt'ta penaltı kahramanı genci öldüren kovalamaca kamerada

        Esenyurt'ta 16 Şubat'ta yaşanan ve 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara'nın polis kurşunuyla hayatını kaybettiği kovalamacanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polisin kendilerinden kaçan gençleri kontrol etmeye çalışırken Topkara'nın omruza silahın kabzasıyla vurduğu ve bu sırada silahın ateş aldığı görüldü.

        Ayazağa Spor Kulubü'nde kalecilik yapan 10. sınıf öğrencisi Ömer Barış Topkara, 16 Şubat günü arkadaşı E.S. ile Esenyurt'taki bir alışveriş merkezine gitti. İki arkadaş mağazadan çıkarken alarmın ötmesi üzerine mağaza çalışanları polise haber verdi. Mağazaya giden polis, iki genci önce hırsızlık şüphesiyle gözaltına alıp önce polis merkezine, ardından da sağlık kontrolü için hastaneye götürdü. Bu sırada birbirlerine kelepçeli olan 2 genç kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında çıkan arbedede başından vurulan Ömer Barış Topkara, tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.

        VURDUĞU GENCİN BAŞINDAN AYRILMADI

        Kalecilik yaptığı spor kulübünde 'penaltı kahramanı' olarak bilinen Ömer Barış Topkara'nın hayatını kaybettiği olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kaçan iki gencin, birkaç metre arkalarındaki polis H.D.S'nin silah doğrultması üzerine durduğu görülüyor. Bu sırada polis memuru tabancanın kabzasıyla, Ömer Barış Topkara'nın omzuna vuruyor. Aynı anda tabanca ateş alırken, Topkara da yere yığılıyor. Arkadaşı gencin başında yere eğilirken yaşadığı ilk şokun ardından tabancayı yere bırakan polis memuru H.D.S de Topkara'nın başında yere çöküyor ve sağlık ekipleri gelene ayrılmıyor. Daha sonra diğer polis memuru gelip H.D.S'ye sözlü tepki gösterdikten sonra sağlık ekiplerine haber veriyor. Olay yerindeki kalabalığın da her saniye arttığı görülüyor.

        POLİS MEMURU DA FENALAŞTI

        Sağlık ekipleri gelerek Topkara'ya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ağır yaralı genci hastaneye götürmek için sedyeye koyuyorlar. Topkara sedyeyle götürülürken bu kez de polis memuru H.D.S. baygınlık geçiriyor. Olayın başında 16 yaşındaki Topkara için sağlık ekiplerini çağıran polis memuru bu kez de Topkara'nın ölümüne neden olan arkadaşı polis memuru H.D.S. için sağlık ekiplerini çağırıyor. Polis memuru da ilk müdahalenin ardından sedyeyle hastaneye götürülüyor. Olayın ardından adliyeye sevk edilen polis memuru adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, daha sonra savcılığın itirazı üzerine tutuklanmıştı.

        Yusuf DOĞAN/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ