Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da sünnet kıyafeti satılan işyeri ruhsatsız silah deposu çıktı

        İstanbul Bayrampaşa'da ruhsatsız pompalı silah ve tabanca satışı yapan bir av bayii ile sünnet kıyafetlerinin satıldığı depoya operasyon düzenlendi. İşyeri ve deposunda yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 31 adet kurusıkı tabanca ve 126 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

        İstanbul'da son yıllarda, öldürme, yaralama ve mala zarar verme gibi olaylarda kullanılan pompalı silahların çoğunun ruhsatsız olduğu belirlendi. Yürütülen soruşturmada, suça eğilimi olan kişilerin pompalı ve ruhsatsız silahları sosyal medya üzerinden dahi kolayca alabildiği öğrenildi. Bağcılar'da börekçide çalışan 17 yaşındaki Cansu Çartı'da terk ettiği eski erkek arkadaşı tarafından ruhsatsız pompalı tüfekli sokak ortasında vurularak öldürüldü.

        CEM KÜÇÜK'ÜN EVİNE ATEŞ AÇILDI

        Güngören'de ünlü gazeteci Cem Küçük'ün evinin camına da pompalı silahla ateş açıldı. Polis ekipleri yürüttükleri soruşturmada, kendi aralarında topladıkları cep harçlıklarıyla ruhsatsız pompalı silah alan 4 çocuğun yanlışlıkla silahı ateşlediğini belirledi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, ruhsatsız silah ve tüfek satışı yapan işyerlerine yönelik operasyon başlattı. Muratpaşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir av bayiinin ruhsatsız olarak piyasaya pompalı tüfek satışı yaptığı belirlendi. Av bayiine baskın yapıldı. Burada yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

        SÜNNET KIYAFETİ SATAN MAĞAZA SİLAH DEPOSU ÇIKTI

        Polis ekipleri yürüttükleri soruşturmada, av bayinin depo olarak sünnet kıyafeti satan bir mağazanın boş bir odasını kullandığını belirledi. Burayada yapılan operasyonda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 31 adet kurusıkı tabanca ve 126 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Ele geçirilen ruhsatsız tüfek ve tabancaların piyasa satış fiyatının en az 500 bin TL olduğu öğrenildi.

        3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Operasyonlarda, ruhsatsız silah satışı yapan A.K., M.A.Ç. ve M.Ç. gözaltına alındı. Zanlılara ruhsatsız silah ticareti yapmaktan işlem başlatılırken, ele geçirilen silahlara, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliginden alınan kararla el konuldu.

        "RUHSATSIZ SİLAH SATMIYORUM"

        Gözaltına alınan zanlılar, "ruhsatsız silah satmıyoruz, bir alacağımıza karşılık olarak bu silahları aldık" derken, polisin kimden aldınız sorusuna da, "ismini şimdi hatırlamıyoruz" diye yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ