Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Kasımpaşa'da tarihi hamamda yangın

        İstanbul Kasımpaşa'daki 1533 yılında yapılan tarihi Büyük Hamam'da yangın çıktı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu söndürülen yangında, hamamın çatı katı kullanılamaz hale geldi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Uzay Kesmen'in haberine göre, Kasımpaşa Bülent Demir Caddesi üzerinde bulunan ve 1533 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan tarihi Büyük Hamam'da saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kadınlar kısmının üst katında yer alan dinlenme bölümünde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Hamamda bulunanlar, çalışanların yardımıyla tahliye edildi. Bu sırada itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri alev alev yanan ahşap çatı katına müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında Bülent Demir Caddesi polis ekipleri tarafından araç ve yaya geçişine kapatıldı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında, hamamın çatı katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

        REKLAM

        "BAZI BÖLÜMLERE ELEKTRİK TESİSATI BİLE KOYMADIK"

        Tarihi Büyük Hamam'ın işletmecisi Ali Otyakmaz, "Yangının çıkış sebebini bilmiyorum. Yangın çıkar diye o kata elektrik tesisatı bile koymamıştık. Yangın neden kaynaklı araştırılacak" dedi. İşletmeci Ali Otyakmaz, hamamın Mimar Sinan tarafından yapıldığını söyledi.

        KASIMPAŞA CAMİSİYLE BİRLİKTE YAPILMIŞTI

        1533'te yanındaki Kasımpaşa Camisi'yle birlikte yapılan Büyük Hamam, tarihi niteliğe sahip. Mimar Sinan'ın eseri olan hamamda o yıllardan beri kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler bulunuyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ