Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'lıların üstünden oy pusulası çıktı

        İzmir'in Bayındır ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına bağış topladıkları, örgüte eleman kazandırma çalışmaları yaptıkları ve şehirlerdeki eylemleri organize ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Bayındır ilçesinde bazı kişilerin terör örgütü PKK adına çeşitli faaliyetler yürüttüğü yönündeki ihbar üzerine takip başlattı.

        Ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek, V.E. (33), A.B. (59), İ.K. (48), U.Ö. (58), M.Ö. (25) ve A.H.İ'yi (37) yakaladı. Operasyonda, 4 tabanca, 250 mermi, 10 cep telefonu, çok sayıda örgütsel doküman, eğitim notu, yasak yayın, terör örgütünün sözde simgelerinin yer aldığı bez parçaları, örgütsel CD ve kasetler, 2007 yerel seçimlerine ait 12 oy pusulası ile 250 gram esrar ele geçirildi.

        Zanlılardan V.E'nin, 1992 yılında Eşrefpaşa semtinde başkomiser Sait Demir'in yaralandığı silahlı saldırı olayının faili olarak yargılandığı ve 10 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 2003 yılında cezaevinden tahliye olmasının ardından terör örgütünün dağ kadrolarına katıldığı, eğitim görerek şehir organizasyonlarında yer almak üzere İzmir'e gönderildiği ileri sürüldü. V.E'nin evindeki aramalardaysa cezaevinde ve tahliye olduktan sonra, terör örgütü yandaşlarına verdiği eğitim notlarının ele geçirildiği öğrenildi.

        Zanlıların, Bayındır ve Çırpı bölgelerinde, terör örgütüne maddi gelir sağlamak amacıyla bağış toplamak ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek, örgütün dağ ve şehir kadrolarına eleman kazandırmak, yardım yataklık, şehir merkezlerinde düzenlenen yürüyüş, korsan gösteri, açıklama ve benzeri etkinlikleri organize etmek, bu etkinliklere katılımları sağlamak gibi çeşitli faaliyetlerde bulundukları iddia edildi.

        Öte yandan, Bayındır ilçesinde geçen hafta düzenlenen operasyondaysa terör örgütü adına ''bağış'' adı altında para topladığı ileri sürülen A.Ç. ile M.A'nın, bir bölümü dolu toplam 154 zarfla yakalandıkları, A.Ç'nin tutuklandığı, M.A'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ