Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şahin'den 'Dul musun?' tepkisi

        Meclis’in uzman alımı için hazırladığı sınava giriş formunda yer alan “Dul musun, ayrı mı yaşıyorsun?” sorusuna en büyük tepki TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’den geldi. HABERTÜRK’ün dün manşetten duyurduğu, formdaki bu tür soruları uygun bulmadığını belirten Şahin, “Adama ‘Sana ne?’ diye sorarlar” dedi.

        Formda yer alan soruların meslek kriterleri ile hiçbir ilişkisi bulunmadığını, “yersiz” ve “anlamsız” olduğunu kaydeden Şahin, bu tür formların 1991’den beri doldurulduğunu ama bu konuya dikkat edilmediğini söyledi. Şahin, soruların kendisini de rahatsız ettiğini, bundan böyle bu soruların formdan çıkartılacağını bildirdi ve “Uzman yardımcılığı için sınava başvuranların bu soruları dikkate alınmayacak” dedi. Başbakan’ın 2011 genel seçimleri için 12 Haziran tarihini dillendirdiğini hatırlatan Şahin “Başbakan sözünden kolay kolay dönmez. 12 Haziran’da seçim olacak demektir” diye konuştu.

        Şahin de Kars’taki İnsanlık Heykeli ile ilgili ‘ucube’ tartışmasına katıldı. Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın her zaman dobra olduğunu söyleyerek, “Başbakan sözünden kolay kolay dönmez, başkasının sözü üzerine yorum yapmasına da kızar” diyerek, heykel konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Başbakan heykeli değil, çevreyi kastetti” sözlerine yorum getirdi.

        Esra YAZDIÇ/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ