Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dink Davası'ndaki iddialara TİB cevap verdi! - VİDEO

        HABERTURK.COM

        Telekomünikasyon İşleri Başkanlığı (TİB) Başkanı Fethi Şimşek, geçtiğimiz günlerde çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Dink cinayetini aydınlatacak bilgi TİB'e takıldı" haberlerine Habertürk ekranlarında cevap verdi. Şimşek, haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve mahkemenin istediği bilgileri mahkemeye gönderdiklerini söyledi.

        Şimşek açıklamasında, mahkemenin istediği 'baz sorgusu kayıtlarını' vermelerine rağmen, özel hayatın gizliliği ilkesiyle hareket ederek itirazlarda da bulunduklarını ekledi.

        TİB Başkanı Fethi Şimşek'in, Dink davasında kapsamında ortaya atılan iddialara verdiği cevaptan satır başları şu şekilde;

        "Mahkemenin talebine TİB'in olumsuz cevap verdiği yönünde haberler var. Bildiğiniz gibi bir hukuk devletinde mahkemelerin taleplerine gerekçesiz olarak cevap vermemek olamaz.

        Mahkemenin, olay yeri baz istayonu talepleri TİB'e ulaşmış ve TİB'de bu yanıtı vermiş. Hem de olumlu yanıt vermiş. Yani sözü edilen durumun aksine bir süreç işlemiş. Mahkeme bize bir yazı göndermiş; yazının ekinde baz istastonu verileri talep ediliyor. Ana yazıda da mahkeme, bu talebi inceleyin ve bize gerekli cevabı verin demiş. Başkanlığımızda bu yazıya cevaben 1 Nisan 2010 tarihinde bu talebe cevabını vermiş. Yani bu haber nasıl nereden çıkıyor anlamak mümkün değil.

        Ancak altını çizmemiz gereken bir şey var, haberleşmenin özelliğiyle ilgili durumdan kaynaklanan hassiyetmiz var. Çünkü baz sorgusu kayıtları dediğiniz zaman, örneğin olay Beyoğlu'ndaysa Beyoğlu'nda o esnada bulunan herkesin kayıtları girme durumunda oluyor dosyaya. Yani olayla hiç ilgisi olmayan bir kişinin bile sadece oradan geçtiği için kayıtları dosyaya girebilir ki bizim itirazımı bunaydı.

        Biz mahkemenin talebini yine de karşıladık, bilgileri verdik. Ancak kanunlardan kaynaklı hakkımızı kullanarak itirazımı da yaptık. Olayın içyüzü budur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ