Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Vefattan dolayı kim sorumlu olacaksa..."

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) hala yemin etmeyen milletvekili İsa Gök, partilerinin Zonguldak milletvekili olan Ergenekon davası tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ı cezaevinde ziyaret etti. Haberal'ın sağlık durumunun ciddi olduğunu iddia eden Gök, "Cezaevinde oluşacak vefattan dolayı kim sorumlu olacaksa kendini hazırlasın." ifadesini kullandı.

        Ziyaretin ardından cezaevi önünde basın açıklaması yapan İsa Gök, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın sağlık durumunun son derece ciddi olduğunu öne sürdü. Cezaevi idaresinin sağlık konusunda yeni bir rapor hazırladığını söyleyen Gök, "Çok zor şartlar altında şu an, yaşam mücadelesi veriyor adeta. Cezaevi koşulları zaten çok kötü. Sağlığının çok daha kötüye gittiğini gözle dahi görerek anlayabilirsiniz. Tüm kamuoyuna, yalnız Türkiye'ye değil, tüm dünyaya bir şeyi ilan etmek istiyorum; şu anda cezaevinde bir milletvekili var. Milletvekili sağlık olarak çok kötü bir durumda bir profesör doktor. Rahatsızlığı hat safhada. Eğer ki, asla ve asla düşünmek dahi istemediğimiz bir şey meydana gelirse, Allah göstermesin bir şey olursa -ki gidişat onu gösteriyor- burada oluşacak olan bir vefattan dolayı kim sorumlu olacaksa, Meclis Başkanlığı'ndan hükümetine, kamuoyundan tüm dünyaya ilan ediyorum; cezaevinde oluşacak vefattan dolayı kim sorumlu olacaksa kendini hazırlasın! Bu olay son derece ciddi bir olay. Bu bir haykırıştır." ifadesini kullandı.

        Sorumlu olanın kendini nasıl birşeye hazırlaması gerektiği sorulan İsa Gök, "Bizim devletimizde hukuk, az da olsa umarım kalmıştır. Ve bu olaydan dolayı mutlaka kusurlu olanlar bulunacaktır. Yargı, kendi içinde olayı çözümleyecektir." dedi.

        İsa Gök, sanıklardan Yalçın Küçük'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Güvenilmez", milletvekilleri için de "Ergenekon yükselen yıldız. Tabii buralara gelirseler." şeklindeki sözlerine ise yorum getirmedi. Bu konuda düşünceleri sorulan Gök, "Ben karışmıyorum." cevabını vererek başka soru cevaplamadan ayrıldı.

        Bu arada, 'Tuncay Özkan'a Özgürlük Platformu' dönem sözcüsü Hüseyin Toksöz, Özkan'ın doğum günü olması nedeni ile basın açıklaması yaptı. Toksöz, Özkan'ın gözaltına alınmasının 947. günü olduğunu söyleyerek, Özkan'ın doğum gününü kutladığını ifade etti. Tuncay Özkan'ın doğum gününü kutlayan grup, beyaz güvercin ve balonları gökyüzüne bıraktı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ