Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ramadan in İstanbul-İstanbul'da Ramazan projesi

        Işıl ÇALIŞKAN-Oğuz TEMUR / AHT

        Projeyle ilgili The Marmara Oteli''nde düzenlenen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile Kültür ve Turizm Bakanı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı katıldı.

        ''Ramazanda çevremizde bulunan Müslüman ülkelerde yaşayan insanları da İstanbul'a çekebilmek için çok güzel bir proje yaptık'' diyen Cumhur Taşbaşı, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suriye, Mısır gibi ülkelerde reklam kampanyalarına başlandığını, Türk dizilerinde de ürün yerleştirme yoluyla reklam yapıldığını belirtti. Taşbaşı, ''Amacımız, bu bölgelerde ramazanın önemini vurgulamak ve bu ülkelerden ramazanda turist getirmek'' dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Senfoni Orkestrası'nın bu kapsamda 4 büyük konser vereceğini, ''Ramazan'da Caz'' başlığı altında 4 büyük caz konserinin Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu mekanlarda gerçekleştirileceğini, benzer etkinliklerin de ay boyunca devam edeceğini vurgulayan Taşbaşı, ayrıca 22 ülkenin diyanet işleri başkanının da bu kapsamda ağırlanacağını, iftarlar düzenleneceğini söyledi.

        İSTANBUL BİR MÜCEVHER

        Kadir Topbaş, İstanbul'un nadide bir mücevher olduğunu, geçmişte olduğu gibi bugün de dünyayı etkilemeye devam ettiğini belirterek, kente gelen turist sayısının 9-10 milyona dayandığını kaydetti. Topbaş, "Özellikle inanç turizminin İslam aleminde önemli bir yeri var. İstanbul tüm İslam aleminin dikkate değer bulduğu, geldiği zaman da huzur bulduğu bir yer. Gün geçtikçe artan ve İslam aleminden gelen turist sayısını gördüğümüzde, Ramazan'da farklı bir etkinlik yapmanın doğru olacağını düşündük.''

        THY'DEN DESTEK

        THY Genel Müdürü Temel Kotil, etkinlik için bir tanıtım filmi hazırladıklarını, ayrıca başka tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''Bu etkinliğin 150 bin broşürünü uçaklarımıza koyduk. Broşürde İstanbul anlatılıyor. Etkinliğin posterleri de Müslüman ülkelerin yanı sıra Fransa, Rusya dahil her ülkeye asılıyor'' diye konuştu.

        Son yıllarda özellikle Arap turistler için Avrupa ülkelerinin önemini kaybettiğini kaydeden Kotil, ''Bu İstanbul'daki turist patlamasından da zaten anlaşılıyor. Biz de turist sayısını artırmak için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

        Birleşik Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz, şu an mağazalardaki alışverişin önemli bir kısmının İranlı ve Arap turistler tarafından yapıldığını söyledi. Yılmaz, bu projeyi kendilerinin de desteklemeye çalışacaklarını ve mağazalarını gece saatlerine kadar açık tutacaklarını kaydetti.

        NELER YAPILACAK

        Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği, Türk Hava Yolları koordinasyonunda gerçekleştirilecek projeye TÜRSAB, TUROB, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmeciler Derneği, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul'da yer alan bazı ilçe belediyeleri de katkı sağlayacak.

        Öncelikle Arap, Orta Doğu, Orta ve Güney Avrupa, Afrika ve Balkan ülkelerini hedef alan ve tanıtımı ''İstanbul'da ramazan bir başka güzel'' sloganıyla 23 ülkede yapılan proje kapsamında Sultanahmet, Feshane, Beyazıt başta olmak üzere İstanbul'un önemli turistik lokasyonları bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

        Tasavvuf ve Türk sanat müziği sanatçılarının konserleri, şiir dinletileri, mehteran konseri gibi pek çok farklı organizasyonun yer alacağı proje kapsamında dini vecibelerini yerine getirmek isteyen yerli ve yabancı turistler için tarihi yarımadada yer alan camiler gece geç saatlere kadar açık kalacak.

        AVM'LER GECEYARISINA KADAR AÇIK

        Proje kapsamında İstanbul Senfoni Orkestrası'nın Caddebostan sahilinde özel bir konser verecek. Yurt dışından gelecek din adamları ve hafızları da Kur'an-ı Kerim ziyafeti verecek. Proje alışveriş merkezleri de hafta içi kapanış saatlerini 23.00'a, haftasonu ise 24.00'a kadar uzatacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ