Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de terör örgütü tarafından düzenlenen ve 6 asker ile 2 köy korucunun şehit olduğu saldırıyla ilgili ilk tepki, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

        MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK:

        Bakan Şimşek, twitter sayfasından yaptığı açıklamada, dün geceden beri gelişmeleri takip ettiğini belirterek, "Hakkari'den gelen şehit ve yaralı haberleriyle uyandık. Mübarek Ramazan gecesinde yüreklere düşen bu ateş hepimizi yakıp kavurdu. Ocaklar yangın yeri. İçerde ve dışarıda nifak tohumları ekenlerin oyunu tutmayacak; bu güzel ülke, hainlerin işbirlikçisi taşeron örgütün fitnesini bozacak. Şiddetin kaynağı ve sorumlusu terör örgütüdür. Eğer sorun demokratik hak ve özgürlükler olsaydı şiddetin azalması gerekirdi. Şehit haberleriyle uyandık derken, elbette kendimi değil ülkemi, halkımı kastediyorum. Gece boyu konu hakkında bilgi aldım. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, halkımıza sabır ve metanet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun." dedi.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY:

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin karakol baskınında 6 asker ve 2 korucuyu şehit etmesinden üzüntü duyduklarını söyledi. Atalay, ülkede 30 yıldır yaşanan terörü sonlandırmak için bütün boyutlarıyla çalıştıklarını ifade etti.

        Partisinin il teşkilatının iftar yemeğine için Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Atalay, dün gece yarısı Çukurca ilçesinde karakol baskını gerçekleştiren teröristlerin 6 asker ve 2 korucuyu şehit ettiğini açıkladı. Atalay, güvenlik birimlerinin karşılık vermesi sonucu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini anlattı. Şehitler nedeniyle çok üzgün olduklarını ancak terörü sonlandırmak için devlet olarak büyük boyutlu çalışma sürdürdüklerine değinen Atalay, "Hakkari Çukurca'da bir karakolumuz gece sahur vakti terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var. 6 asker, 2 korucu şehidimiz var. Çok sayıda terörist kaybı var. Tabi üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak Türk devleti olarak terörle mücadelemizi bütün boyutlarıyla sürdürüyoruz." dedi.

        Atalay, terör sorunun 30 yıldır ülkenin önünde engel olduğuna da işaret ederek, "Terörün istismar ettiği alanlara yönelik çok çalışmamız var. Vatandaşı kazanmaya yönelik çalışmalarımız var. Türkiye önünde bir büyük sorun bu 30 yıl önce başlamış kökü biraz daha eski olan bir problem. Bunu çözmek için bütün boyutlarıyla çok yönlü çalışıyoruz. AK Parti hükümeti, ülkenin önündeki, ayağındaki bu büyük prangayı çıkartıp çözecek." diye konuştu.

        Çukurca'daki saldırıda şehit düşen asker ve korucuların acısının ülkenin ve milletin acısı olduğuna da değinen Beşir Atalay, "Başımız sağ olsun. Mübarek Ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var bunların aileleri var. Hepimizin acıları büyük. Hepimizin acısı, bunu içten hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah sabır versin." dedi.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'de güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, ''Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor'' dedi.

        Bülent Arınç, annesi Sevdiye Arınç ve yitirdiği diğer yakınları için Manisa Sultan Camisi'nde öğle namazının ardından mevlit okuttu.

        Camiye gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Hakkari'de güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu, bununla birlikte teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin bulunduğunu ifade etti.

        Arınç, bu üzücü haberi kendisinin de ramazan dolayısıyla bazı etkinliklerde bulunmak üzere geldiği Manisa'da aldığını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok üzüntülüyüz. Maalesef Hakkari bölgesinde, Şemdinli kırsalında, bazı bölgelerde devam eden çatışmalar var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafaa ediyorlar. Onlara,Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor. Umarım ki şehitlerimizin artık bundan sonra acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz. Milletimiz bu mücadelede azim ve kararlılığını devam ettiriyor, biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz, üzüntülüyüz.''

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ