Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akçakale olayının ardından hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere saat 10.00'da Meclis'te görüşülmeye başladı. Gelen ilk bilgiler, CHP'nin tezkereye 'hayır' dediği, BDP'nin ise tezkereye soğuk baktığı yönünde...

        Akçakale olayının ardından hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere saat 10.00'da Meclis'te görüşülmeye başladı. Gelen ilk bilgiler, CHP'nin tezkereye 'hayır' dediği, BDP'nin ise tezkereye soğuk baktığı yönünde...

        Kılıçdaroğlu, "Türkiye sağduyulu davranmalı. Türkiye büyük ve güçlü bir devlet. Tavrımız kapalı grupta belirlenecek" derken, CHP çevrelerinden, 'savaş tezkeresine hayır' şeklinde sesler yükseldiği kaydediliyor.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup başkanvekilleri ile Suriye konusundaki tezkereyi görüşmek üzere bir araya geldi.

        Basına kapalı yapılan toplantıya AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş'ın yanı sıra Meclis bürokratları da katılıyor.

        TBMM Genel Kurulu'nun, saat 10.00'da toplanarak, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ni görüşmesi planlanıyor.

        AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ