Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öldürdüğü adamın mevlidine gidip ailesine başsağlığında bulundu, çocuklarını sevdi...

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Hayvan alım satımından 23 bin lira borçlu olduğu arkadaşını tabancayla öldürüp, köye attı, sonra hiçbir şey olmamış gibi ailesinin yanına gidip başsağlığında bulundu

        ADANA'da hayvan alım satımı nedeniyle 23 bin liralık borcu bulunduğu arkadaşı 34 yaşındaki Seyithan Dağ'ı tabancayla öldürdükten sonra mevlidine giderek, ailesine başsağlığı dileyen 51 yaşındaki Cumali D. tutuklandı. Katil zanlısı, suçlamayı kabul etmedi.

        Yenibey Mahallesi'nde oturan ve hayvan alım satım işiyle uğraşan 7 çocuk babası Seyithan Dağ, arkadaşı Cumali D.'ye 23 bin lira borç verdi. İddiaya göre, Dağ arkadaşından defalarca alacağını istedi. Ancak, C.D, arkadaşını oyalayarak ödemedi.

        23 BİN LİRA İÇİN ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

        Cumali D. 23 bin lirayı ödememek için Dağ'ı öldürmeye karar verdi. "Seyithan gel borcumu ödeyeceğim" diyerek yanına çağırdı. C.D, 4 Ocak'ta parasını almak için yanına gelen arkadaşı Dağ'ı tabancayla öldürdükten sonra cesedini Karaisalı'nın Bekirli Köyü yakınlarında bir ormanlık alana attı.

        MAKBUZDAKİ İSİMDEN TEŞHİS EDİLDİ

        Yoldan motosikletiyle geçen bir köylü cesedi görüp jandarmaya haber verdi. Üzerinden kimlik belgesi çıkmayan Dağ, cebindeki mezbahane makbuzundan teşhis edildi. Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen Dağ'ın cesedi yakınlarınca teşhis edildikten sonra toprağa verildi.

        SERBEST KALIP, MEVLİDE KATILDI

        Jandarmada Dağ'ın katili olabileceği şüphesi ile en son görüştüğü ve devamlı iş yaptığı Cumali D.'ye gözaltına aldı. C.D0, "Borcumu ödedikten sonra Seyithan'ı evine yakın bir yere bıraktım, sonra görmedim" dedikten sonra serbest bırakıldı.

        Jandarmada serbest bırakıldıktan sonra C.D, öldürdüğü arkadaşı Dağ'ın evinin önünde yapılan mevlidine katıldı.

        BAŞSAĞLIĞI DİLEYİP, ÇOCUKLARINI SEVDİ

        Aile yakınlarına da ‘başsağlığı' diledi. Hatta, Dağ'ın ağabeyi Hüsamettin Dağ'a sarılıp ağladı, "Bu caniliği kim yaptı, nasıl kıydılar kardeşime?" dedi. Ardından da canını aldığı arkadaşının çocuklarını soğukkanlı bir şekilde sevdi.

        TUTUKLANDI

        Cinayeti soruşturan jandarma, C.D'nin cinayet günü Dağ ile buluştuğunu belirledi. Görgü tanıklarının, olay günü C.D'nin köy yolundan geldiğini gördüklerini söylemeleri üzerine Cumali D. bir süre önce tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevkedildi. Suçlamayı kabul etmeyen C.D, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda ‘kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ