Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MİT'e yeni müsteşar yardımcısı atandı

        Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yavuz Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) müsteşar yardımcılığına atandı.

        MİT'e ataması yapılan Çelik'le ilgili resmi görevlendirme yazısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ulaştı. Çelik'in, kısa süre sonra bakanlıktaki görevinden ayrılıp MİT'teki yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

        Çorumlu olan Yavuz Çelik (38), lisans eğitimini 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 1999 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

        2003 yılına kadar bu görevi yürüten Çelik, aynı yıl Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'ne başbakanlık uzmanı olarak atandı. 2009 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Çelik, 2011 yılında da halen sürdürmekte olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

        Stratejik Planlama Yürütme Kurulu ile İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu üyeliklerinde ve kriz yönetim merkezi çalışmalarında bulunan Yavuz Çelik, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Süreci (2007), Bir Kamu Yönetimi Kurumu Olarak Başbakanlık Teşkilatı (2007), Türkiye'nin Demokratikleşme Süreci ve Karşılaşılan Sorunlar (2007), 1982 Anayasasına Göre Anayasanın Değiştirilmesi, Başbakanlık Uzmanlık Tezi (2002), Tüzel Kişilik Açısından Vakıflar ve Türkiye Diyanet Vakfı (1997), Türkiye'de Seçimler ve Propaganda Çalışmaları (1995) konularında araştırmalar yaptı ve yayınlar hazırladı.

        İngilizce bilen Çelik, evli ve üç çocuk babası.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ