Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İlker Başbuğ'dan Adanalı esnafa mektup

        Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ağır ceza mahkemesinde yargılanmaması gerektiğini savunarak, kendisine destek veren Adanalı esnaf Yusuf Coşkun'a, Silivri Cezaevi'nden mektup gönderdi.

        Ergenekon davasında 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un terör örgütü üyesi olmadığını ancak var olan hükümeti zorla yıkmaya çalıştığı, darbe teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapsi istenmesine ve ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına Adanalı esnaf Yusuf Coşkun karşı çıkmış, Başbuğ'a destek vermişti. Bu destek üzerine Başbuğ, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden kendi el yazısıyla bir mektup kaleme alarak Coşkun'a gönderdi. Başbuğ mektubunda, şunları kaydetti:

        "Sayın Yusuf Coşkun, savcıların 18 Mart 2013 günü mahkemeye sundukları mütalaaya duyarlı bir vatandaş olarak göstermiş olduğunuz duyarlı davranış, her türlü takdirin üzerindedir. Umarım bu davranışınız birçok kişiye de örnek olur. Ayrıca göndermiş olduğunuz mektubunuz için de teşekkür ederim. Bizler terörist ve darbeci olmakla suçlanıyoruz. Bu iddiaların ne kadar geçersiz olduğu ortadadır. Türk milletinin vicdanı da bu iddiaları kabul etmemektedir. Bugüne kadar bana gelen bütün bilgiler milletimizin büyük çoğunluğunun, iddiaları reddettiği ve yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu teyit etmektedir. Tek tesellimiz ve ümidimizin kaynağı da budur. Maalesef Silivri'de adalet yoktur. Burada yaşananlar tarihe kare bir leke olarak geçecektir. Yine her zaman olduğu gibi bu kötü gidişi düzeltecek güç, sizin gibi duyarlı vatandaşlarımızın seslerini yükseltmesi ve demokrasi içinde tepkilerini ortaya koymasıyla ortaya çıkacaktır. Göstermiş olduğunuz ilgi ve duyarlılık için size çok teşekkür eder, her şeyin gönlünüzce olmasını candan dilerim. Sevgilerimle."

        Mektubu okuduğunda çok mutlu olduğunu söyleyen Coşkun, "Yüzde 58 oyla değiştirilen anayasaya göre Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'nde yargılanır. Başka bir yerde yargılanamaz, bu anayasada açıkça belirtilmiş. Bu yargılama kabul edilemez. Bu mahkeme Başbuğ'a beraat verse bile geçerli değildir. Ben bu mahkemeyi bütün ülkelerin adalet bakanlarına ve başbakanlarına şikayet edeceğim. Sonuna kadar Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'nde yargılanması için mücadele edeceğim" dedi.

        Kendisinin haksızlıkların karşısında durduğunu ifade eden Coşkun, "Bir gün aynı duruma HSYK üyeleri de düşse onların da hakkını savunurum. Çünkü ben bir esnaf olarak her zaman doğruların yanındayım. Anayasa açıkça bu kişi ağır ceza mahkemesinde yargılanamaz diyor" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ