Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı felç etti. Doğu'da birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Şemdinli'de düşen çığ sonucu iki kişi mahsur kalırken Şırnak'ın Cizre ilçesinde ava çıkan bir kişi donarak öldü.
İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZAÇ KURTLAR KÖYLERE İNDİ
Erzurum'da, kırsal alanda kar kalınlığının 1 metreye ulaşması üzerine yiyecek bulmakta güçlük çeken aç kurtlar, sürüler halinde yerleşim birimlerine inmeye başladı.
Erzurum’un Tortum ile Narman ilçeleri arasındaki Kireçli Dağında sürü halinde gezen kurtlar, bölge halkını tedirgin ediyor. Kurtlar, Tortum- Narman karayoluna çok yakın bir bölgede çalılıklar arasında domuz arıyor.
Kurt korkusu yüzünden karanlık çökünce evlerinden dışarı çıkmaz olduklarını ifade eden vatandaşlar, "Aralıksız yağan kar, her yeri kapattı. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kurtlar sürüler halinde köylerin etrafında geziyor. Karanlık çöktükten sonra da köylere giriyorlar. Köpeklere saldırıyorlar. Karanlık çöktükten sonra zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz" dedi.
AVA ÇIKTI DONARAK ÖLDÜ
Şırnak'ın Cizre İlçesi Sırtköy Beldesi'nde dün ava çıkan 42 yaşındaki Abdulaziz Aşrak, donarak hayatını kaybetti.
ELAZIĞ'DA 62 KÖY YOLU KAPANDI
Kar yağışının devam ettiği Elazığ'da il genelinde toplam 344 kilometrelik 62 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ekiplerin yoğun tipi nedeniyle gece boyunca yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, sabah saatleri itibariyle Elazığ kent merkezinde 5, Maden'de 1, Palu'da 23, Kovancılar'da 17, Sivrice İlçesi'nde 9 ve Karakoçan İlçesinde 7 olmak üzere toplam 62 köy yolunu açma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 53 iş makinesi ve takviye araçlarla beraber 72 araçla kar yolu açma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.
ŞEMDİNLİ'DE ÇIĞ DÜŞTÜ!
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Kayalar Köyü Mağaraönü Mezrası'nda 2 kişi, düşen çığın altında kaldı.
Bölgeye İl Özel İdaresi ve AFAD arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Bugün sabah saatlerinde, Şemdinli İlçesi'nin İran sınırında olan ve ilçeye yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kayalar Köyü Mağaraönü Mezrası'nda çığ düştü. Çığın altında kalan 2 kişiye ulaşamayan köylüler, durumu hemen yetkilileri bildirdi. Ekipler hemen harekete geçerken, Hakkari Valiliği yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, "İlimiz Şemdinli İlçesi Kayalar Köyü Mağaraönü Mezrasında bir çığ afeti meydana gelmiş olup, iki vatandaşımız çığ altında kalmıştır. Olayın haber alınmasından müteakip bölgeye Valilik İl Özel İdaresi ve AFAD arama kurtarma ekibi sevk edilmiştir" denildi.
AJANSLAR