Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilal Erdoğan ve Bakan çocukları, 17 aralık savcılarına dava açacak

        Hasan BOZKURT / ANKARA

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde seçim koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra 22 ve 23. dönem AK Parti’den Meclis’e giren 260 eski vekille yemekte buluştu. ATO Congressium’daki yemekte konuşan Erdoğan, edinilen bilgilere göre, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunu yapan savcıların “paralel yapı” ile birlikte hareket ettiğini söyleyerek, “Benim oğlum da dahil bakanlarımın çocukları savcılara tazminat davası açacaklar” dedi. Erdoğan, çocuklarının yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’in de savcılara dava açacağını belirtti.

        ‘30 MART SEÇİMİ OLAĞANÜSTÜ ÖNEMLİ’

        “Sandıkta AK Parti’yi yenemeyeceklerini anlayanlar yargı darbesiyle hükümeti yıkmaya çalıştılar” diyen Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından olağanüstü önem taşıdığını vurguladı. Başbakan Erdoğan, “Bu seçim belediye seçimi değil. Adeta milletvekili seçimi. Aldığımız oy Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi oynanacak oyunları bozacak. 30 Mart’a kadar sadece teşkilat değil, gönül bağımızı sürdürdüğümüz sizler de arazide olacaksınız. Her biriniz 10 ile giderek oy isteyeceksiniz” diye konuştu.

        ESKİ BAKANLAR DA YEMEKTEYDİ

        Yemeğe katılan AK Parti Milletvekili ve eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, seçim bölgesi Kocaeli’nde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da gazetecilerle neşeli bir sohbet gerçekleştirdi. Gazetecileri özlediğini belirten Koç, “Siz de beni özlediniz mi?” diye sordu. Seçim çalışmalarını kendisinin de ara vermeden sürdürdüğünü ifade eden Koç, bu arada kitap okumaya ve yeni dillerle meşgul olmaya devam ettiğini aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ