Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 35 katlı binanın tepesinde unuttular!,35 katlı otelin tepesinde vinç unuttular,Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde 35 katlı ilçesinde vinç unuttular | Son dakika haberleri

        Çankaya Köşkü gibi önemli devlet binalarına hakim konumu nedeniyle, yapımı çok tartışılan 35 katlı otelin tepesinde unutulan vinç indirme çalışmaları başlıyor.

        Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bulunan 35 katlı bir otelin tepesinde unutulan vinç, indirilmek için çalışmalara başlandı.

        Kentin birçok yerinden görülebilen otel, tepesindeki vinçle ünlendi. Vinçin binanın üzerinde unutulduğu iddiaları şehir efsanesi haline geldi. 263 odalı ve 19 bin metrekarelik bir alanda kurulan alışveriş, konferans ve spor merkezi bulunan otel yapımı 14 yıl sürdü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2010'daki talebinin ardından söküm aşamasına geldi. Gül'ün talebi, Ankara Valiliği tarafından Çankaya Belediyesi'ne iletildi. Belediye, vincin söküm işlemi için ihaleye çıktı. İhalenin tamamlanmasın ardından 4 gün önce 500 tonluk mobil vinç 150 bin dolara otelin yanına kuruldu.

        Emek Grup Kule Vinç teknisyeni Ahmet Köksal, vinçin demir ve elektrik aksanında bir sıkıntı olmadığını söyleyerek, "Rüzgar ve hava şartları el verirse yarın saat 10.00 itibariyle işlemlere başlayacağız.Mobil vinçin ayaklarında bir sıkıntı çıkmazsa 5-6 saat içerisinde indirmeyi hedefliyoruz. Parçalar yere indiği takdirde 2 gün içerisinde parçaları aktaracağız" diye konuştu.

        Vinçin yüksekliğinin 137 metre olduğunu ifade eden Köksal, şunları söyledi: "Yerden yüksekliği 137 metre. Kule vinçin alabileceğimiz açıda 150 metreyi buluyor. Bizim hesabımıza göre 145 metre noktadan almayı hedefliyoruz."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ