Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Şoförler serbest kaldı' karmaşası, IŞİD'in rehin aldığı Türk şoförler, Rehin alınan Türk şoförler bırakıldı mı?

        HT GAZETE

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun liderleri ziyareti sırasında ortaya atılan, IŞİD'in elindeki kamyoncuları bıraktığı haberinin yanlış anlamadan kaynaklandığı ortaya çıktı.

        HDP ziyaretinin ardından Ertuğrul Kürkçü, Bakan Davutoğlu'nun kamyoncuların bırakıldığını bildirdiğini açıkladı. Soru üzerine Kürkçü bu bilgiyi tekrar etti. Ancak Kürkçü'nün verdiği bilgi daha sonra teyit edilemedi ve şoförlerin bırakılmadığı haberleri geldi.

        Bu karışıklığın da kaynağı sonradan ortaya çıktı. Buna göre HDP yöneticileri görüşme sırasında Anadolu Ajansı'ndan (AA) geçen "kamyoncular bırakıldı" haberini bakana gösterdi. Bakan, "Biliyorum" dedi. Bu cevap HDP'liler tarafından "Bakan da kamyoncuların bırakıldığını biliyor" şeklinde yorumlandı.

        Oysa, Davutoğlu, ajansın haberinden haberdar olduğunu söylemişti. Bu durumda dışarıya bilgi "Kamyonculare bırakıldı" şeklinde yansıdı. Ancak AA da daha sonra, UND'ye dayandırdığı bu haberi çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ