Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP lideri Bahçeli'ye çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesi CHP'de bazı tepkilere neden oldu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP lideri Bahçeli'ye çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesi CHP'de bazı tepkilere neden oldu. En büyük tepkiyi CHP'li vekil Nur Serter verdi.

        Diğer siyasi partilerden vekillerin de eleştirdiği İhsanoğlu için yapılan yorumlar şöyle;

        CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için gösterdiği ortay aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu reddettiğini belirterek, ''İhsanoğlu ismine inanamadım, o kadar sürpriz oldu. Sürprizin ötesinde şok oldu. O şoku, atlatma niyetinde değilim'' dedi.

        "BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER ÇOK"

        Serter, İhsanoğlu isminin çok büyük bir sürpriz olduğunu vurgulayarak, "İnanamadım o kadar sürpriz oldu. Çeşitli isimlerden söz ediliyordu, bazılarına daha sıcak bakıyorduk. Ama bu sürprizin ötesinde şok oldu. O şoku, atlatma niyetinde değilim" görüşünü dile getirdi.

        Parti içinde kendisi gibi düşünenlerin sayısının çok olduğunu belirten Serter, çeşitli yerlerden vatandaşların aradığını, tepki gösterdiğini anlattı.

        Serter, bugünün susma değil konuşma günü olduğunu söyledi. İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Serter, istifanın kolay kullanılabilir bir araç olduğunu, bunu telaffuz etmek istemediğini belirtti.

        CHP'Lİ GÖKHAN GÜNAYDIN: BU ÇATI ŞAKIR ŞAKIR AKAR

        CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Twitter'da, "Yağmur'dan kaçınmak için bu çatının altına girilmez; bu çatı şakır şakır akar" dedi.

        CHP'Lİ MELDA ONUR: UZLAŞI TOPLANTISINDA TALEP EDİLEN PROFİLE UYMUYOR

        İstanbul Milletvekili Melda Onur da yine Twitter üzerinden, "Tamam arkadaşlar, kabul trollendik. Uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor" dedi. Daha sonra yine Twitter adresinden açıklama yapan Onur, 'trollendik' ifadesinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

        Onur, şunları yazdı:

        ''TOPLU CEVAP: Ekmeleddin Ihsanoğlu adaylığı konusunda hiç bilgim yok. Ama son katıldığım uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor.

        Tamam arkadaşlar, kabul trollendik... Ama çatı adayını ilk kez duyunca vekil dediğin de bir bocalar... Daha da yazmamO halde ben Milletvekillerine grupta yapılan ankette yazdığım aday isimlerimi açıklayabilirim artık: 1-Sami Selçuk 2-Altan Öymen''

        HDP EŞ GENEŞ BAŞKANI SEBAHAT TUNCEL: AKP'NİN MUHAFAZAKAR TABANINA SESLENECEK BİR ADAY GİBİ GÖZÜKÜYOR

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesini değerlendirirken, "Gösterdikleri adaya baktığımızda AKP'nin muhafazakar tabanına seslenecek bir aday gibi görünüyor. Sonuçta İslam Konferansı genel sekreterliği yapmış kariyeri olan bir isim. Biraz AKP karşıtlığı üzerinden onların tabanından kim oy alır kaygısı güdülmüş gibi görünüyor"dedi.

        CHP'Lİ HÜSEYİN AYGÜN: SİYASAL İSLAM'A AÇILMA DEVRİ

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de, "İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı; şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri" dedi.

        HDP'Lİ HASİP KAPLAN: CHP VE MHP ERDOĞAN'DAN KURTULMAK İÇİN ONU KÖŞKE GÖNDERMEK İSTİYOR

        CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığına aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çıkarmasına HDP'den ilginç bir yorum geldi. Hasip Kaplan, "Başbakandan kurtulmak için onu köşke yollamaya çalışıyorlar. O nedenle de bu adayı çıkardılar" dedi.

        HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çatı aday İhsanoğlu için, "CHP ve MHP başbakandan kurtulmak için onu köşke yollamak istiyorlar" dedi. Kaplan, sağın karşısına halkın adayını HDP'nin çıkaracağını söyledi. "Asıl sürpriz bizim cenahta olacak. Sabırla, bir hafta on gün daha bekleyin. Sağın karşısında halkın adayını biz çıkaracağız" diyen Kaplan, İhsanoğlu'nun CHP içinde de ciddi tartışma yaratacağı tahmininde bulundu.

        Kaplan, "Bir İslamcının karşısına İslamcı aday çıkararak seçim alacaklarını zannediyor aslan sosyal demokratlar. Ama bu adayın CHP içinde çok ciddi tartışma yaratacağına inanıyorum" dedi.

        ERTUĞRUL GÜNAY: BAŞARILAR DİLERİM

        AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ise Ekmeleddin İhsanoğlu ismine destek verdiğini Twitter'dan duyurdu.

        Günay, şunları yazdı:

        Sayın Prof. E.İhsanoğlu

        CB adaylık yarışına kalite getirecek olan saygıdeğer bir bilim insanı

        ve değerli bir yöneticidir.

        Başarılar dilerim.

        KAMALAK VE DESTİCİ'DEN KÖŞK SEÇİMİ ÖNCESİ SÜRPRİZ BULUŞMA

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milliyetçi Hareket Partisi'ne sunduğu cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu değerlendirdi. SP lideri Kamalak, çatı adayı olarak açıklanan İhsanoğlu'nun iki partinin adayı olduğunu ve konuyu parti içerisinde değerlendireceklerini söyledi. BBP lideri Destici ise aday hakkında MHP Lideri Bahçeli'nin kendisine bir bilgilendirme yaptığını ve önümüzdeki günlerde Bahçeli ile yeni bir görüşme yaptıktan sonra konu hakkında açıklama yapacaklarını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ