Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Boş kontenjanlar cuma günü açıklanacak Nakilde 3 + 3 takvimi işliyor En yakın liseye nakille ilgili kayıt için son 3 gün 3 hafta kaldı

        HABERTÜRK

        Ailelerin en yakın liseye nakille ilgili kayıt için son 3 gün ve 3 haftası kaldı. Bu haftaki başvuru 4 Eylül Perşembe gününe kadar. 5 Eylül’de nakil yerleştirme sonuçları ve yeni boş kontenjanlar açıklanacak.

        Bu yıl ilk kez liselere geçiş için uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında çocuğunun yerleştirildiği okulu beğenmeyen, okulu 150 kilometre uzak olan aileler için ikinci nakil dönemi dün başladı. 2’nci hafta nakil uygulaması ile aileler devlet okullarındaki 13 bin 398 boş kontenjan için nakil başvurusu yapabiliyor.

        DÜŞÜK PUANA FIRSAT

        İstanbul’da 4 bin 569, Ankara’da 1400, İzmir’de ise bin 8 boş kontenjan var. Nakil kontenjanlarının açıklanması ile Türkiye’nin en yüksek puanlı öğrenci alan okullarından Galatasaray’da 16, İstanbul’da (Erkek) 42, Kabataş’ın İngilizce ve Almanca sınıflarında bile toplam 43 boş kontenjan oluştu. Nakil sırasında öğrenciler okulun taban puanına göre alınmayacak. Nakil başvurusu yapan öğrenciler arasında puanı yüksek olan bu okullara yerleşebilecek. Böylece okulun taban puanından daha düşük bir puana sahip öğrenci nakil uygulaması ile bu okullara kayıt yaptırabilecek.

        BOŞ KONTENJANLAR CUMA AÇIKLANACAK

        Bu hafta yapılacak olan nakil uygulaması için ailelerin bugün de dahil olmak üzere son üç günü var. 4 Eylül Perşembe’ye kadar başvuru yapılabilecek. 5 Eylül’de ise yerleştirme işlemleri yapılacak. Bu hafta oluşan boş kontenjanlar ise yine 5 Eylül Cuma günü ilan edilecek. Aileler 26 Eylül’e kadar haftalık olarak gerçekleştirilecek nakil uygulamasında sadece tek okul seçecek ve dilekçelerini kayıtlı oldukları okullara teslim edecek.

        3 GÜN, 3 HAFTA

        Son 3 gün 3 haftası kalan nakil uygulamasında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar şunlar: Nakil uygulaması boyunca sadece tek bir okul tercih edebilirsiniz ya da her hafta farklı bir okul için dilekçe verebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ