Çalıştığı şirketi 122 milyon TL dolandıran muhasebecinin lüks hayatı ortaya çıktı!
İstanbul'da bir şirkette muhasebeci olarak çalışan 36 yaşındaki M.A.'nın, şirket hesaplarına yapılan ödemeleri kendi hesabı ile bağlantılı kişilerin hesaplarına yönlendirerek 122 milyon liralık vurgun yaptığı öne sürüldü. Soruşturmada M.A.'nın şirketten aktardığı paraların bir bölümünü sevgilisiyle lüks eğlence mekânlarında ve kumarhanelerde harcadığı belirlendi. İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda M.A.'nın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberi...
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapılan bir şikayet üzerine Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik geniş çaplı çalışma başlattı.
ŞİRKETİ 122 MİLYON TL ZARARA UĞRATTI
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre yapılan incelemelerde, bir şirkette muhasebe personeli olarak çalışan M.A.’nın (36) son yıllarda şirkete yapılan ödemeleri kendi hesabına ve diğer şüphelilere ait hesaplara aktardığı tespit edildi.
Yapılan çalışmalara göre, şirketin bu yöntemle uğradığı zarar 122 milyon lirayı buldu.
PARANIN İZİ GECE HAYATINDA ÇIKTI
Soruşturma derinleştirildiğinde M.A.’nın para trafiği de mercek altına alındı. Şüpheliyle para hareketliliği bulunan diğer kişiler tek tek tespit edildi. Derinleşen çalışmalarda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise 122 milyon liralık vurgundan elde edildiği değerlendirilen paranın nasıl harcandığı oldu.
LÜKS GECE HAYATINA KAPILDI
M.A.’nın paranın bir bölümünü sevgilisiyle lüks eğlence mekânlarında eğlenerek ve kumarhanelerde harcadığı belirlendi. Şüphelinin lüks gece hayatına ilişkin görüntüleri de ortaya çıktı.
SEVGİLİSİYLE GÜRCİSTAN VE KIBRIS'A GİTMİŞ
Soruşturma kapsamında M.A.’nın sevgilisi Ş.Y. ile birlikte Gürcistan ve Kıbrıs’a giderek kumarhanelerde para harcadığı tespit edildi. M.A.’nın elde ettiği paranın bir bölümünü sevgilisi Ş.Y.’ye çeşitli estetik işlemler yaptırmak için de kullandığı belirlendi.
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Polis ekipleri, yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 4 Eylül 2026'da İstanbul merkezli Sinop ve Tokat'ı da kapsayan 3 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda M.A.’nın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
5 TAŞINMAZ VE 12 ARACA EL KONULDU
Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin banka hesaplarına bloke konulurken, 5 taşınmaz ile 12 araca da el konuldu. M.A. ve diğer şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.